Geplukt: Sjoerd van Loo

17-8-2017 door: Redactie
Wie in Broekhuizen wel eens neerstrijkt op het terras van strandpaviljoen Hoëg in Broekhuizen kent hem zeker. Sjoerd van Loo (21) is daar iedere zomer in de zaak van zijn ouders te vinden om pilsjes te tappen, ijscoupes te bereiden en koffie te serveren. Sjoerd niet gespot in Broekhuizen? Dan is hij misschien handboogschieten in Tienray of helpt hij op één van de kermissen in de buurt. Deze week wordt hij geplukt.
maskTop
Geplukt: Sjoerd van Loo
maskBottom

Sjoerd woont bij zijn ouders Stef en Annelies in Broekhuizen. Een fijn dorp om in te wonen vertelt hij, zittend op een barkruk in het strandpaviljoen. “Maar eigenlijk weet ik niet beter, want hier heb ik mijn hele leven al gewoond”, vertelt hij. Hij ging naar basisschool De Peelhorst in Horst, een school voor speciaal onderwijs. Sjoerd werd 21 jaar geleden veel te vroeg geboren en liep bij zijn geboorte zuurstofgebrek op. “Ondanks dat hij beperkingen heeft, is hij, zeker de laatste jaren, heel erg vooruit gegaan en is hij ontzettend zelfstandig”, vertelt zijn vader. Na de basisschool ging Sjoerd naar het Wildveld in Venlo, voor praktijkonderwijs. “Eerst deed ik de richting economie, bijvoorbeeld om winkelmedewerker te worden. Maar het laatste jaar ging ik me meer verdiepen in horeca, dat vond ik leuker.”

Die horeca-opleiding kwam goed van pas, want tegenwoordig is Sjoerd zowel als afwashulp en in de keuken te vinden van het Maashotel in Broekhuizen, als bij strandpaviljoen Hoëg. “Ik werk drie dagen in de week bij het Maasthotel. Het liefste ben ik bezig met dingen maken, bijvoorbeeld broodjes of koekjes. Bij het strandpaviljoen doe ik ook van alles. Ik sta in de keuken, maak ijscoupes en breng drankjes rond.” Ondanks zijn beenprothese voelt hij zich hierbij geen moment onzeker. “Ik heb pas twee keer iets laten vallen”, vertelt hij trots. “Maar toen heb je wel meteen een heel dienblad over iemand heen gegooid”, voegt zijn moeder lachend toe. Stef: “Iedereen uit de omgeving kent Sjoerd van het strandpaviljoen. Hij is een soort van bb’er, een bekende Broekhuizenaar.” Het werken in de horeca bevalt Sjoerd heel goed. “Gelukkig maar”, zegt hij. “Want werk moet wel leuk zijn, anders houd je het niet vol.” Familie Van Loo heeft het strandpaviljoen inmiddels zo’n vijf jaar. Annelies: “Het was een beetje een gok of Sjoerd het wel leuk zou vinden om hier te werken, maar het was meteen al een hele goede match. We zouden de tent nu eigenlijk bijna helemaal aan hem over kunnen laten.”

Als Sjoerd niet aan het werk is, dan gaat hij graag op de fiets naar Tienray om te handboogschieten. Moeilijk? Voor hem al lang niet meer, Sjoerd doet het al acht jaar. “Eerst speelde ik ook wedstrijden, maar nu doe ik het vooral voor de lol en de gezelligheid.” Zijn andere grote hobby is de kermis. Jaren geleden tijdens de kermis van Broekhuizen ontmoette hij Huub, een kermisexploitant uit Zuid-Limburg en ze werden meteen dikke vrienden. “Als hij in de buurt staat op een kermis, dan ga ik hem altijd helpen. Hij heeft verschillende attracties zoals een carrousel en kraampjes waar je kunt balgooien of eendjes vangen. Het liefste help ik bij de balgooikraam. Daar ben je het meest met de mensen bezig.” Deze zomer was en is Sjoerd dus vaak te vinden op de kermissen in de buurt. Maar ook op het terras, niet te vergeten. Vaak terwijl hij aan het werk is, maar zeker ook in zijn vrije tijd. “Met mijn vrienden en een lekkere ijscoupe”, lacht hij.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie