Geplukt Wilma Hendrix

19-5-2017 door: Redactie
Wilma Hendrix (58) komt uit een echt sportgezin. In Ysselsteyn zijn haar moeder en haar zus erelid bij de korfbalvereniging en haar vader bij de voetbalclub. Het komt dus ook niet uit de lucht vallen dat Hendrix erelid wordt van volleybalclub Set Up in Meerlo, waar ze vanwege de liefde is blijven plakken. Deze week wordt zij geplukt.
maskTop
Geplukt Wilma Hendrix
maskBottom

Wilma groeide op in een sportief gezin in Ysselsteyn, en op haar tiende begon ze zelf ook bij de korfbalvereniging. Ze bleef vervolgens tot haar 22e in Ysselsteyn wonen. Na het afronden van haar middelbare school koos ze voor een secretaresse-opleiding aan Schoevers in Nijmegen. “Eén jaar, want drie jaar MEAO of iets dergelijks duurde mij toch te lang. Doorstuderen was toen niet zo normaal als nu.” Nog voor ze afstudeerde had ze haar eerste baan te pakken. Twee sollicitaties kostte haar dat. “Ik had er eentje bij A&A in Horst en bij het Sint Servatius, het huidige Vincent van Gogh in Venray. En bij die laatste werd ik aangenomen. En daar werk ik nog steeds met plezier.”

Toen ze 22 was, kwam ze in Meerlo terecht. Sinds haar zestiende ging ze uit in ’t Brugeind in Meerlo omdat de vader van een klasgenote daar beheerder was. “Daar leerde ik mijn man ook kennen. Vanwege hem ben ik ook blijven ‘plakken’ in Meerlo.” Wilma trouwde in 1980 met Peter Hendrix, en hetzelfde jaar gingen ze in hun huis in Meerlo wonen. “Het huis waar we nu nog in wonen.”

Wilma en Peter hebben verschillende huisdieren gehad. In 1983 kregen ze een hond, een Hollandse Herder. Later hadden ze een paar jaar slangen en sinds 2009 woont er een papegaai bij hen in huis. “Die papegaai hebben we omdat je die in de buurt kunt hebben en hij geluid maakt. Dat is toch iets gezelliger. Hij praat, soms dan doet hij een telefoon na en als de telefoon gaat roept hij ‘Peter!’”, lacht Wilma. “De slangen deden daarentegen niet zo veel.” Verder gaan ze ook regelmatig op vakantie. “Tot 1993 hebben we wandelvakanties gehad in Oostenrijk. Toen werd de hond ziek en zijn we een jaar thuisgebleven. De periode gingen we verder weg op reis. Zo hebben we daarna een cruise naar de Noordkaap gedaan en reisden we naar Kenia en Tanzania. Ook Sri Lanka, Costa Rica en de Malediven hebben we bezocht. Wij hebben niet zo veel met de cultuur van een land. We kiezen juist voor de natuur, daarom bezochten we ook deze landen.”

Een groot deel van haar vrije tijd besteedt Wilma aan volleybal. “Ik denk wel zeker zo’n twintig uur per maand, maar dat kan sommige maanden nog een stuk hoger liggen.” Wilma raakte geblesseerd in Ysselsteyn en besloot om die reden te stoppen. Na een tijdje gebowld te hebben kon ze in 1992 de verleiding niet weerstaan en meldde ze zich aan bij volleybalclub Set Up. En vanwege haar vroegere ervaring in het bestuur duurde het niet lang voordat ze gestrikt werd voor het secretariaat. Vanaf 2001 kon ze echter vanwege een blessure niet meer actief volleyballen. Maar dit weerhoudt haar niet om betrokken te blijven bij de vereniging.

“Ik fluit de senioren, jeugd en recreanten, zit in de scheidsrechters- en tellerscommissie en coördineer facilitaire zaken, van nieuwe ballen tot zaalhuur. Daarbij vul ik een deel van de wedstrijdformulieren in, maar dat gaat vanaf volgend jaar digitaal. En ik ben ‘eindredacteur’ van alle sportverslagen van Set Up en schrijf soms zelf een stukje.” Daarnaast helpt Hendrix ook bij het organiseren van de verschillende toernooien en is ze ‘Vriend van Set Up’, wat betekent dat ze Set Up financieel ondersteund.

Maar volleybal is niet het enige dat Hendrix in haar vrije tijd bezig houdt. “Ik zing ook nog bij Jointoo. Een koor van nu 22 leden waar ik sinds tien jaar lid van ben. Hiermee hebben we twee projecten per jaar die we afsluiten met een aantal concerten. Binnenkort staan we in Helmond.” Psychologische thrillers leest ze ook graag. “En mijn man en ik kijken bijna iedere tak van sport op TV.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie