Geplukt- Ron van den Bekerom

28-12-2017 door: Redactie
Sinds september is hij de voorzitter van voetbalvereniging RKsv Wittenhorst. Voetbal is van kleins af aan zijn grootste passie. Voor zowel hobby als werk is hij dan ook veelvuldig op of rondom het voetbalveld te vinden. Deze week wordt Ron van den Bekerom (33) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt- Ron van den Bekerom
maskBottom

Honderd meter van waar zijn vader vroeger is opgegroeid, woont hij samen met zijn vrouw Nathalie (27) en pasgeboren dochtertje Diede aan de rand van Horst. Ron woont inmiddels al vele jaren in Horst, maar zijn afkomst zal hij nooit vergeten. “Volgens Weeronline zitten we hier namelijk nog in Meterik”, vertelt hij lachend. Want daar is het voor hem ooit allemaal begonnen. Al op jonge leeftijd met vriendjes een balletje trappen tegen de hondenkooi in de tuin van zijn ouders. Maar ook het organiseren van activiteiten bij jongerensoos OJC Knor en het betrekken van mensen bij zaken die hij graag voor elkaar wilde krijgen.

En zo ziet het leven van Ron er nog altijd uit. “Je kunt wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en uiteindelijk van mijn beroep ook weer mijn hobby”, vertelt hij. Ron is namelijk als zelfstandige ondernemer (eigenaar van Sport Ambitions Consultancy) dagelijks werkzaam in de sport. Zo is hij onder andere actief als projectmanager bij VVV-Venlo en daarnaast begeleidt hij een project vanuit de provincie gericht op talentontwikkeling bij de vier Limburgse betaald voetbalclubs. “Het gaat hierbij vooral om het versterken van de onderlinge samenwerking bij het opleiden van jonge talenten. Daarnaast laten we op sociaal-maatschappelijk vlak ook zien wat de waarde is van een intensieve samenwerking tussen Roda JC, VVV, MVV en Fortuna Sittard. Gezamenlijk werken we aan een gestructureerd plan, waarbij de intentie er is om ook richting de verdere toekomst intensief samen te blijven werken,” vertelt hij.

De basis van zijn carrière in de sport ligt bij de studie Sport & Bewegen die hij vanaf 2003 volgde in Zwolle. Een beleidsmatige en organisatorische studie die voor een brede basis heeft gezorgd. Op het moment dat Ron stage moest gaan lopen, zocht hij het dichter bij huis en kwam hij onder andere terecht bij VVV-Venlo en Sport3 (een samenwerking tussen gemeenten Horst aaan de Maas, Meerlo-Wanssum en Sevenum). Na vervolgens zeven jaar gewerkt te hebben voor het Huis voor de Sport Limburg werd het tijd om voor zichzelf aan de slag te gaan. Nu is hij de spin in het web die graag dingen regelt, mensen met elkaar verbindt en continu vooruitgang wil boeken.

Deze ervaringen en eigenschappen hebben er, naast het grote netwerk dat hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, ook voor gezorgd dat hij in het voorjaar benaderd werd voor de functie van voorzitter bij RKsv Wittenhorst. Ron ziet zichzelf niet als een specialist, maar meer een generalist die vertrouwen durft te tonen in anderen. “Ik breng graag de juiste mensen bij elkaar en probeer, daar waar mogelijk, te organiseren en te ondersteunen.” Hij is dan ook geen traditionele voorzitter die altijd zichtbaar aanwezig is, maar vanuit ervaring en visie toch altijd op zijn eigen manier met de vereniging bezig is. Zodra bekend werd dat hij de nieuwe voorzitter zou gaan worden bij RKsv Wittenhorst, kreeg Ron ook regelmatig de vraag: “waar haal je de tijd vandaan?” Maar door zijn instelling en flexibiliteit als zzp’er kan Ron zelf zijn agenda bepalen. “Ik vind het belangrijk en heel waardevol om ’s avonds samen met mijn gezin te eten en vervolgens mijn dochter naar bed te kunnen brengen,” vertelt hij. Vergaderingen worden daardoor meestal ook pas na 20.00 uur ingepland. “En binnen de vereniging kan ik mijn tijd effectief benutten met besturen. Qua structuur kwam ik namelijk in een gespreid bedje terecht.” Hij doelt daarmee op het brede bestuur van tien personen. Naast het voorzitterschap is hij binnen de vereniging ook nog actief als doelman van Wittenhorst 7, waar hij elke zondagochtend met vrienden zijn wedstrijden speelt.

Waar hij het als kleine jongen graag tot profvoetballer had geschopt, is hij uiteindelijk toch in het voetbalwereldje terechtgekomen. Ron onderhoudt ook korte lijnen met het Dendron College als het gaat om beroepsoriëntatie. Hij probeert de leerlingen die dezelfde passie voor sport hebben te helpen bij het vinden van een geschikte vervolgstudie. “Hierbij geef ik altijd aan hoe belangrijk het is om je eigen pad te creëren richting het gewenste einddoel. De sportwereld is een hele grote wereld, maar wel een wereld waar je jezelf in moet bewijzen. Mensen durven te benaderen en vooral dingen doen die je zelf leuk vindt. Dat geeft mij veel energie en vaak ook weer nieuwe ingangen voor de toekomst.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie