'Gesprek over begraafplaats Grubbenvorst'

10-5-2018 door: Redactie
Gemeente Horst aan de Maas gaat binnenkort in gesprek met de Historische Kring Grubbenvorst-Lottum over de begraafplaats in Grubbenvorst. Dat liet wethouder Paul Driessen dinsdag 8 mei tijdens de raadsvergadering desgevraagd weten.

Tijdens de raadsvergadering werd de Beheersverordening algemene begraafplaats Grubbenvorst besproken. In tegenstelling tot de andere kerkhoven in Horst aan de Maas is niet het kerkbestuur maar de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de Grubbenvorster begraafplaats. Vorig jaar nog liet de Historische Kring weten zich zorgen te maken over
het voornemen van gemeente Horst aan de Maas om graven op het kerkhof van Grubbenvorst te ruimen. Het gaat hier om graven waarvan de rechten zijn verlopen en waarvan deze niet meer door de nabestaanden worden vernieuwd. Zij is bang dat daardoor historisch interessante graven op het kerkhof verdwijnen. 
Het CDA riep wethouder Driessen tijdens de vergadering op om voordat een graf wordt verwijderd, eerst overleg te plegen met de historische­ kring. In de nieuwe verordening staat dat er een lijst bijgehouden wordt van graven die van historische betekenis zijn of waarvan de grafbedekking een opvallende kwaliteit heeft. Driessen: “We zullen daaraan toevoegen dat de historische kring dan wordt ingelicht. Ook gaan we binnenkort met de stichting in gesprek hierover.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie