Gemeente: bezwaren Kerkeveld ongegrond

15-2-2018 door: Redactie
Gemeente Horst aan de Maas heeft de bezwaren van omwonenden op de bouw van een appartementencomplex aan parkeerplaats Kerkeveld in Horst afgewezen. Als het aan het College van B&W ligt kunnen de plannen doorgang vinden.
maskTop
Gemeente: bezwaren Kerkeveld ongegrond
maskBottom

Martens Vastgoed wil bij parkeerplaats Kerkeveld, het parkeerterrein bij de supermarkten Plus, Albert Heijn en Lidl, een wooncomplex met achttien appartementen in het hogere huursegment voor senioren gaan bouwen. Verder komen er een deels ondergrondse parkeergarage, een gezamenlijke keuken en huiskamer in het complex. Enkele omwonenden zijn niet blij met de plannen. Zo vrezen ze dat hun privacy wordt aangetast door onder andere de hoogte van het appartementengebouw. Volgens de gemeente voldoet de hoogte van het gebouw echter aan de norm die in het bestemmingsplan is opgenomen, maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 12 en 16 meter. Het complex kent straks een hoogte van 14 meter. De gemeente is daarom van mening dat het gebouw past in de omgeving van het plangebied.

De buurtbewoners vinden daarnaast dat de afstanden tussen de appartementen en de nabijgelegen woningen te klein zijn. “De afstanden tussen de appartementen en de nabijgelegen woningen liggen tussen de 20 en 35 meter. Dat zijn afstanden tussen woningen in een centrum stedelijk milieu die volkomen normaal zijn in Nederland en ook in Horst aan de Maas wel vaker voorkomen”, aldus de gemeente in haar reactie op de bezwaren. Ook de vrees van een omwonende voor geluidsoverlast door de parkeergarage, is ongegrond aldus de gemeente, omdat de garagedeuren automatisch openen en sluiten.

De gemeenteraad neemt op dinsdag 6 maart een besluit over het plan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie