Gemarineerde lamsspies

15-7-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Gemarineerde lamsspies voor op de barbecue

Benodigdheden: (4 personen)

  • 1 courgette
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels gehakte knoflook (potje)
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 4 lamslapjes à la minute (ca. 180 gram)
  • 4 metalen of houten barbecuespiesen
  • keukenpapier

Bereiding:

  •  was de courgette en schaaf er met de kaasschaaf acht dunne plakken af. Bestrooi de plakken met zout en laat deze circa tien minuten liggen;
  • boen intussen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er (boven een kom) dun af. Voeg de chilipoeder, kaneelpoeder, gehakte knoflook en olie toe en roer het geheel tot een marinade;
  • halveer de lamslapjes in de lengte en bestrijk ze met de marinade;
  • dep de plakken courgette droog met keukenpapier. Leg op elke plak een reep vlees en snijd de courgette op maat af;
  • rijg aan elke spies zigzag twee repen vlees met courgette. Bestrijk de spiesen opnieuw met marinade;
  • laat de spiesen circa drie uur afgedekt in de koelkast intrekken;
  • rooster de spiesen op een hete barbecue in circa vier tot zes minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Draai ze regelmatig.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie