Gelukkig van de orgelrock

17-4-2014 door: Redactie
Na een vijfjarige carričre als coverband besloot No Man’s Valley twee jaar geleden eigen nummers te gaan spelen. Hun eerste EP Mirror Image werd goed ontvangen. Nu een nieuwe zanger in de band is opgenomen, keken fans uit naar de nieuwe EP met een onvermijdelijk nieuw geluid. Dat kwam eind maart met hun tweede EP, And Four Other Songs.
maskTop
Gelukkig van de orgelrock
maskBottom

Op de EP And Four Other Songs laten zanger Jasper Hesselink, basgitarist Rob Perree, gitarist Christian Keijsers, toetsenist Ruud van den Munckhof en drummer Ruud Jacobs hun nieuwe sound horen in vijf nummers. De bluesrockband uit Horst aan de Maas wordt inmiddels alweer vergeleken met namen als Queens of the Stone Age, De Staat en Nick Cave.

De volle, warme stem van frontman Jasper Hesselink komt meteen mooi naar voren tijdens het begin van album-opener Happy? Er wordt een laidback ritme neergezet. Terwijl het beantwoorden van een van de moeilijkste levensvragen (ben je gelukkig?) wordt vermeden, geeft het orgel van Ruud van den Munckhof het geheel een relaxte sfeer. Het nummer doet denken aan de Doors en Pink Floyd. De luisteraar die zichzelf de vraag uit de titel stelt, antwoordt na het horen van deze song waarschijnlijk volmondig ja.

Sleeping on the job begint met Mad Men-achtige citaten over advertising, marketing en hard werken. De bluesy stem van Hesselink klinkt hier soms wat geforceerd krachtig, wat hij helemaal niet nodig heeft. Krijsende gitaren sluiten het nummer af. Moon begint weer met een filmquote die niet helemaal verstaanbaar is, wat het nummer iets mysterieus geeft. Het mooie, kleine lied kabbelt heerlijk voort tot een climax. Black Sheep is up-tempo en heeft een soms net iets te zenuwachtig klinkend orgel, die daardoor wel juist een extra dimensie aan het nummer brengt.

Het laatste nummer van het album(pje), We Have Lost the Way, speelt weer met citaten, wat ervoor zorgt dat het gebruik hiervan een beetje een gimmick lijkt te worden. Een heel zacht stuk in het nummer zorgt ervoor dat de luisteraar ook even de weg kwijt is, maar verleidt hem tot het harder zetten van de radio waarna het einde van het album je lekker volle kracht tegemoet knalt. We have lost the way? Helemaal niet. Waarschijnlijk wordt menig platenkast straks aangevuld met No Man’s Valley. En niet alleen die van mensen met heimwee naar de jaren 60 en 70.

Terwijl wij nog bijkomen van And Fout Other Songs, staat de band ondertussen niet stil: over enkele maanden neemt No Man’s Valley de single The Wolves Are Coming op. Het mini-album And Four Other Songs is gratis te downloaden via www.nomansvalley.com

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie