G-Hockey Horst een succes

15-10-2009 door: Redactie
HCH, de hockeyclub van Horst, heeft sinds september 2009 een G-hockeyteam actief in de competitie.

Aan het woord is Helene Wijnands van HCH:
“We zijn in maart 2008 gestart met het onderzoek naar de mogelijkheden voor het starten met een G-hocky team. In contact met de gemeente Venlo kregen we het advies om een seniorenteam voor G-hockey op te starten, omdat er in Blerick al een jeugdteam was.
Het bestuur van HCH was positief over ons initiatief. Na de goedkeuring van het bestuur zijn we gestart met het promoten van G-hockey.

We hebben bijvoorbeeld op de “Demo Doe Dag” van “Iedereen kan sporten” gestaan. Verder hebben we een workshop gehouden bij de stichting “Dichterbij”, waar mensen met een beperking kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Op dit moment hebben we een team van 7 spelers en spelen we in een competitie met 5 andere teams. Tijdens de competitie wordt zes tegen zes gespeeld op een kwart hockeyveld. Het begeleidingsteam bestaat uit 2 trainers en 2 begeleiders.”

Op de vraag wat de reacties tot nu toe zijn vertelt Helene Wijnands:
“Mensen denken dat hockey een gevaarlijke sport is voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is niet het geval. Als de mensen weten wat de bedoeling is, gebeuren er geen ongelukken.

Wat het meest opvalt, is hoe enthousiast de spelers zijn. Ik nodig iedereen uit, om op donderdagavond een training te komen bekijken. Misschien worden er dan nog meer mensen enthousiast. We willen graag ons plezier met meer spelers delen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie