Funpop 2010

13-6-2010 door: Redactie
Stralende gezichten, meezingen en vooral ook zwaaien naar de optredende artiesten. Het Funpop-weekend zit er weer op. Het openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking trok afgelopen zaterdag 4.500 en op zondag 3.500 bezoekers.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Met optredens van onder andere Thomas Berge, Lee Towers, Belle Perez, Nikki, Di-rect, Frans Duijts en Corry Konings kon het weekend niet meer stuk. Funpopvoorzitter Thijs van Montfort: "In de aanloop naar het festival toe hadden we wel problemen met de opbouw door de harde wind. Gelukkig nam de wind zaterdag en zondag af waardoor het festival onder prima weersomstandigheden kon plaatsvinden. Regen hebben we niet of nauwelijks gehad dus hoor je mij niet mopperen", aldus de Funpopvoorman.

Achter het grote podium is het een komen en gaan van artiesten. Mensen die er niets te zoeken hebben worden door medewerkers van een beveiligingsbedrijf op vriendelijke toon tegengehouden. Ruud Peeters van Enter Productions uit Sevenum is belast met het stagemanagement. Het podiumprogramma verloopt helemaal naar wens en is tot op de minuut nauwkeurig vastgelegd. "We moeten dit elk jaar goed regelen voor de artiesten dan weten we zeker dat ze ook bij een volgende editie weer van de partij zijn", aldus Ruud.

Voor het podium staan de mensen waar het allemaal om begonnen is. Duizenden handjes, zelfgemaakte tekeningen en knuffels gaan de lucht in wanneer Corry Konings op het podium verschijnt. "Moet je toch kijken wat een enthousiasme, wat een ambiance", aldus een van de in totaal vierhonderd vrijwilligers die zaterdag en zondag op het festivalterrein actief waren. "Je voelt je gewoonweg bevoorrecht om mee te mogen werken aan zo'n festival." Anderhalf uur na het optreden van Corry Konings staat de zangeres nog steeds handtekeningen uit te delen in een speciaal daarvoor ingerichte stand.

Maar niet alleen bekende artiesten van radio en tv traden op. Ook de doelgroep zelf liet van zich horen. Zo vond zondagmiddag de finale plaats van Funfactor, een talentenwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze werd voor de derde keer gehouden en werd dit jaar gewonnen door Danny Smoorenburg uit Rossum met zijn zelfgeschreven lied Mijn Vriendinnetje. De Rossummer mag nu zijn eigen nummer opnemen op een cd. De tweede en de derde plaats gingen respectievelijk naar John van Nijland uit Woerden en Jessica van Berkel uit Utrecht.

Volgend jaar vindt Funpop voor de vijftiende keer plaats en dat belooft een speciale editie te worden volgens Thijs van Montfort. Hij wil daar nog niets over kwijt. Volgend jaar vindt Funpop plaats in het weekend van 28 en 29 mei.
Funpop 2010, een weekend vol muziek en entertainment waarbij het vooral genieten was.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie