Frisse erwtensoep

28-6-2012 door: Redactie
Elke week stellen chefkok Esli Vencent en souschefkok Ben van der Steen van het Parkhotel een recept samen met goede en eerlijke producten die onder andere uit de eigen regio komen. Hiermee maakt u de heerlijkste gerechten die het beste van de ingrediënten naar boven halen.
maskTop
Frisse erwtensoep
maskBottom

Voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

1 ui
25 gram boter
600 ml groentenbouillon
100 ml slagroom
450 gram diepvriesdoperwten
Verse munt

Bereiding:

· Snipper de ui;
· smoor deze ui in een pan tot de snippers mooi zacht zijn;
· kook de groentenbouillon;
· voeg de kokende bouillon, samen met de slagroom, erwten en munt toe aan de uien;
· laat het 10 minuten sudderen;
· pureer de soep met een staafmixer;
· duw de soep door een zeef, zodat er een mooi gladde erwtensoep overblijft;
· breng de soep op smaak met peper en zout.

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2014 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie