Frambozen bavarois

21-6-2012 door: Redactie
Elke week stellen chefkok Esli Vencent en souschefkok Ben van der Steen van het Parkhotel een recept samen met goede en eerlijke producten die onder andere uit de eigen regio komen. Hiermee maakt u de heerlijkste gerechten die het beste van de ingrediŰnten naar boven halen.
maskTop
Frambozen bavarois
maskBottom

Benodigdheden:

  • 250 gram frambozen
  • 5,5 blaadje gelatine
  • 1/8 liter slagroom
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 ei

Bereiding:

· Maak de frambozen schoon. Hou er een paar apart voor de garnering. Pureer de rest;

· week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn;

· verhit 2 eetlepels water en los de gelatine hierin op;

· roer de vloeibare gelatineblaadjes door de frambozenpuree;

· klop de slagroom met de suiker stijf;

· spatel de slagroom door de frambozenpuree;

· scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit stijf;

· spatel eerst één lepel eiwit door het frambozenmengsel en daarna de rest;

· schep het bavaroismengsel direct in een met koud water omgespoelde puddingvorm;

· laat het geheel 2 uur opstijven in de koeling;

· stort de bavarois op een schaal of bord en garneer het met de apart gehouden frambozen.

en zo

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyrightę 2014 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie