Folder Wandelroute Klein Lourdes gepresenteerd

30-5-2013 door: Redactie
Pastoor Ruud Verheggen van de parochie O. L. Vrouw Troosteres der Bedrukten in Tienray kreeg afgelopen week van de leden van commissie Klein Lourdes een nieuwe folder overhandigd. In de folder is aandacht voor het bijzondere van de kerk en een wandeling langs religieuze elementen in Tienray, zoals het kruiswegpark en de staties van de zeven smarten.
maskTop
Folder Wandelroute Klein Lourdes gepresenteerd
maskBottom

De door vrijwilligers zelf ontwikkelde folder bestaat uit twee delen. Het eerste deel beschrijft een zoveel mogelijk naar deze tijd vertaalde bezinnende wandeling langs de religieuze elementen in het bedevaartsoord, zoals het kruiswegpark en de staties. Met hulp van vrijwilligers en de dorpsraad is het kruiswegpark onlangs opgeknapt. Het is nu toegankelijk voor iedereen.

Het tweede deel van de folder beschrijft een rondleiding door de kerk, van de hand van Harrie Raaijmakers. Ook staan er foto’s in die betrekking hebben op de beleving van het geloof.

Promotiegroep Commissie Klein-Lourdes wil zich sterk maken voor meer bekendheid en aandacht voor het bijzondere van deze bedevaartsplek. Tienray is uitgeroepen tot een van de bijzondere stilte- en bezinningsplekken van ons land. De werkgroep is bezig met de ontwikkeling van dagarrangementen om iets meer mee te geven over de betekenis van Lourdes. Hiervoor werkt men samen met de lokale middenstand en museum Sorghvliet in Tienray. Ook maakt de groep gebruik van adviezen en actualiteiten uit het Franse Lourdes.

Het kruiswegpark wordt tijdens de Mariafeesten in augustus officieel opnieuw worden geopend, maar tot die tijd is de nieuwe folder wel al verkrijgbaar in de kerk.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie