Flessenpost via de Maas

21-7-2010 door: Redactie
Bellen, sms’en en mailen zijn manieren waarop mensen elkaar iets vertellen tegenwoordig. Maar vroeger bestonden er nog geen telefoons en computers en gebruikten mensen andere middelen. Daarom gooide een groep leerlingen van sbo de Peelhorst twee glazen flessen met een brief erin in de Maas.
Hermien Lenders (l) samen met een collega en haar klas van sbo de Peelhorst

De leerlingen van de basisschool voor speciaal onderwijs, sbo de Peelhorst hadden als thema ‘Zeg ’t maar’ en leerden over de manieren waarop ze met elkaar konden communiceren. “Ik heb kinderen van 5 tot 7 jaar in de klas en piraten spreekt hen erg aan”, vertelt onderwijsassistent Hermien Lenders. “Zo kwamen we op het idee van de flessenpost.”

Lenders nam contact op met Rijkswaterstaat om te vragen of dit wel mocht. “Ik wil de kinderen wel leren dat ze niet zomaar alles in de Maas kunnen gooien.” Maar gelukkig was Rijkswaterstaat erg enthousiast en kreeg de klas toestemming. Dus vertrokken de leerlingen, een andere lerares en Lenders maandag naar Broekhuizen om vanaf een veerpont de glazen flessen in het water te gooien, met daarin briefjes waarin ze zichzelf voorstellen en vragen of de vinder alsjeblieft post wil terugsturen. Lenders:“We troffen op de pont een heel lieve vrouw, die aanbood om halverwege te stoppen. Ze vroeg zelfs of de auto’s even wilden wachten en toeterde toen twee jongens de flessen overboord gooiden.” Na afloop ging de groep pannenkoeken eten langs de Maas en de leerlingen zagen de flessen nog lang drijven. “Dat was spannend, veel spannender dan bijvoorbeeld bellen”, vertelt Lenders.

De fles is erg bijzonder voor de kinderen. “Het is echt een ding van onze groep en dat blijft ook wel zo. Een paar leerlingen gaan naar een andere groep, maar als we post terugkrijgen doen we nog wel iets met de kinderen die hierbij waren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie