Project Fit naar Werk van start

7-9-2017 door: Redactie
In samenwerking met de Businessclub Wittenhorst en gemeente Horst aan de Maas gaat voetbalvereniging RKsv Wittenhorst uit Horst mensen uit een uitkeringssituatie helpen weer aan een baan te komen.

RKsv Wittenhorst zorgt voor een gevarieerd programma waarbinnen motivatie, zelfvertrouwen en fitheid belangrijke aspecten zijn. In samenwerking met consulenten van gemeente Horst aan de Maas worden deelnemers klaargestoomd voor een specifieke werkomgeving. Projectleider Hay Emonts en trainer Daan Hendriks begeleiden de deelnemers aan het project Fit Naar werk. Hay en Daan: “Het is ons doel deze mensen zowel letterlijk als figuurlijk fit naar werk te begeleiden. Wij willen hen een toekomstperspectief bieden en ze na acht weken training een kans geven op de arbeidsmarkt.”

Wethouder Birgit op de Laak: “Wij als gemeente willen inwoners vanuit een uitkeringssituatie helpen weer in het reguliere arbeidsproces te komen.” Ook RKsv Wittenhorst helpt hierbij. Ton Hagens, voorzitter RKsv Wittenhorst : ”Je vervult als vereniging een belangrijke maatschappelijke en sociale rol. Wij willen graag, samen met de Businessclub, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken. Dit project is daar een uitgelezen kans voor.” Eric van Kempen, voorzitter van de Businessclub Wittenhorst vult aan: “Voor bedrijven is deze samenwerking ook een middel om te voldoen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het bedrijfsleven levert functieprofielen aan bij Wittenhorst, waarna potentiële medewerkers worden klaargestoomd en als gemotiveerde medewerkers worden aangeboden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie