Fietstochten met rijke historie

3-6-2010 door: Redactie
Afgelopen vrijdag werden in het bijzijn van burgemeester Vestjens van de gemeente Peel en Maas en burgemeester Van Rooij van Horst aan de Maas de openingshandeling verricht voor vijf fietstochten door de Peel.

Het thema van de routes zijn de rijke historie van de omgeving en de natuur van de Peel. Elke fiestroute is ongeveer 45 kilometer lang en wordt beschreven in een handig boekje. Hierin staat uitleg over allerlei zaken die langs de route te zien zijn of die in de buurt van de route gebeurd zijn, zoals de vondst van de Gouden Peelhelm. De routes zijn ontwikkeld door het Streekmuseum 't Land van Peel en Maas in Helden, het Beiaard- en Natuurmuseum Asten, het Peelmuseum America, het dorpscentrum De Gouden Helm in Helenaveen, het Educatief­centrum Truijenhof in Meijel en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

De toeristische routes maken deel uit van het project ´100 jaar gouden helm´, een samenwerkingsverband tussen de genoemde musea. Op 17 juni 2010 is het 100 jaar geleden dat de gouden helm uit 320 na Christus door turfsteker Gebbel Smolenaars in de Peel werd gevonden, tezamen met restanten van schoeisel, muntjes, een mantelspeld en stukken leer. Deze historische vondst wordt herdacht met vele activiteiten, tentoonstellingen, de reconstructie van de helm en een documentaire. Het doel van het project is onder andere het bundelen en afstemmen van alle activiteiten en de gezamenlijke PR rondom de Peelhelm.
De documentaire zal voor het eerst op 3 juli in het Streek­museum te Helden te zien zijn.

Meer informatie vindt u op www.goudenhelm.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie