In acht dagen van ItaliŽ naar Sittard fietsen

14-6-2018 door: Redactie
Isa Stappers (18) uit Hegelsom fietst deze zomer in acht dagen vanuit ItaliŽ naar Sittard om geld in te zamelen voor het Daniel den Hoed fonds, een fonds dat kankeronderzoek door het Erasmus MC financiert. Isa is aangesloten bij Tour for Life, de organisatie die deze tocht mogelijk maakt.
maskTop
In acht dagen van ItaliŽ naar Sittard fietsen
maskBottom

Isa fietst niet alleen, maar samen met haar oom Ron en nicht Sanne. “Mijn oom kwam eigenlijk met het idee. Aan hun kant van de familie was onlangs hun opa Theo overleden aan kanker en daarom wilde mijn oom iets doen om Theo te eren.” Maar ook Isa kreeg snel daarna van dichtbij iets van de ziekte mee. “Kort nadat Theo was overleden, werd ook iemand uit mijn eigen familie ziek en niet snel daarna werd het zusje van een vriendin gediagnosticeerd. Ik wilde graag iets preventiefs doen en daarom leek het idee van mijn oom om mee te doen aan een wielertocht voor het Daniel den Hoed fonds, mij een mooi idee.”

Het sporten is voor Isa een belangrijk onderdeel in haar leven. Ze heeft naar eigen zeggen altijd veel en intensief gesport. Zo heeft Isa jaren aan triatlon gedaan en was ook het wielrennen haar niet vreemd. “Een jaar geleden ben ik weer begonnen met wielrennen. Nu heb ik een trainingsschema voor de tocht deze zomer waarvoor ik vijf keer per week train, verschillend van twee tot vier uur per training. Binnenkort ga ik ook nog naar de Vogezen, een gebergte in Frankrijk. Daar kunnen we het klimmen echt oefenen.” Het is de eerste keer dat Isa deelneemt aan een sportevenement dat georganiseerd wordt voor een goed doel. Dat weerhoudt haar er echter niet van om zich volop in te zetten voor Tour for Life. “Ik wil er graag zijn voor iedereen met kanker. Natuurlijk raakt het je meer als de ziekte in je eigen familie of vriendenkring voorkomt, maar ik wil iedereen met de ziekte een kans geven.” Het minimale startbedrag van 2.500 euro hebben Isa en haar team al bij elkaar. “We hebben nu ongeveer 3.000 euro bij elkaar. Het doel is om met ons drieën in totaal 10.000 euro op te halen.”

Om dit bij elkaar te krijgen hebben Isa, Ron en Sanne al verschillende acties georganiseerd en loopt er tot het begin van de tocht nog een aantal acties. De tocht die Isa gaat rijden duurt acht dagen. “Elke dag zullen we ongeveer 170 kilometer fietsen.” Ook de ouders van Isa gaan mee met de tocht. Zij rijden in een camper achter de renners aan en zorgen ervoor dat de renners voldoende te eten en te drinken krijgen. Tour for Life, de organisatie waarbij Isa en haar team zijn aangesloten, is een grote organisatie. “Er doen ongeveer 200 renners meedoen deze zomer. In totaal wordt er een opbrengst van ongeveer 600.000 euro verwacht.” Het geld dat uiteindelijk opgehaald wordt, wordt gebruikt voor kankeronderzoek bij het Erasmus MC. “Zij investeren elk jaar het bedrag in een nieuwe en betere manier om kanker te onderzoeken.” Isa zou ook volgend jaar weer willen meefietsen met de tocht. “Mocht dat niet lukken, dan ga ik volgend jaar als vrijwilliger aan de slag.”

Meer informatie over de tocht die Isa gaat rijden is te vinden op www.tourforlife.nl/isa-stappers

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie