Fiets- en voetgangersbrug bij Floriadeterrein

21-7-2010 door: Redactie
Ballast Nedam mag brug bouwen. Vorige week vrijdag werd bekend dat aannemer Ballast Nedam de fiets- en voetgangersbrug over de A73 mag bouwen. De brug krijgt een totale overspanning van negentig meter over de autosnelweg. Onder de Venrayseweg komt een nieuwe doorgang waar zich tevens de kassa’s van de Floriade bevinden. Eenmaal een toegangsbewijs gekocht, kunnen bezoekers vanaf de brug over de A73 het terrein zonder oponthoud betreden.

Mark Verheijen, wethouder van Venlo en voorzitter Dagelijks Bestuur Venlo Greenpark, is trots. “We slaan nu letterlijk een brug die de entree wordt van de Floriade. Een belangrijke stap voor Venlo Greenpark en de regio Venlo”, zegt Verheijen. De wethouder is van mening dat met de bouw van de brug ook daadwerkelijk iets gedaan wordt in de regio.

De brug is ontworpen door architect Edwin Megens van ontwerpbureau Movares in samenwerking met architect Gerard Extra. De kosten van de brug bedragen 3,5 miljoen euro. “De brug zal naar verwachting zo’n vijf miljoen keer gebruikt worden. Bezoekers aan de Floriade kunnen het terrein alleen maar via de brug bereiken en verlaten”, zegt Sven Stimac, directeur Projecten Floriade. Naar verwachting maken dagelijks 20.000 bezoekers gebruik van de brug.

Volgens architect Edwin Megens wordt de brug geheel volgens het ‘Cradle to Cradle’-principe gebouwd met duurzame materialen. Afvalstoffen kunnen weer worden hergebruikt zonder het milieu te belasten.

De architect wil lokale ondernemers en leverancier charteren voor het prefabriceren van onderdelen voor de brug op hun bedrijf. Hierdoor wordt transport beperkt en kan men volstaan met een beperkt bouwterrein.

De fiets- en voetgangersbrug wordt aan weerszijden van de A73 ondersteund door gevelde boomstammen en bestaat uit een gebogen stalen frame dat met een kunststof doek wordt overtrokken. In de avonduren wordt de brug verlicht met led-verlichting. De bouw van de brug start in maart of april volgend jaar en wordt begin december 2011 opgeleverd. Ook na de Floriade zal de brug zijn functie behouden als fiets- en voetgangersbrug. De ondertekening van de bouwovereenkomst vond vorige week vrijdag plaats in het Greenporthuis in Venlo.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie