Feest

19-5-2017 door: Redactie
Volwassen mannen die huilen van geluk. Een BN’er in maatpak in de fontein. Vader en zoon naar Nederland gevlogen vanuit Australië. Het waren allemaal beelden die na het kampioenschap van Feyenoord voorbij kwamen. Veelal volwassen mensen die met alle uitbundigheid van de wereld het kampioenschap van een voetbalteam vieren.

Vroeger werd me altijd verteld dat veel voetbalfans zich vaak aanstellen. Ze overdrijven en vinden voetbal té belangrijk. Een aantal jaren geleden ben ik met een ander oog naar voetbal gaan kijken, iets dat vast en zeker te maken heeft met onze gratis Ziggo sportzender. Nu zie ik in voetbal, net als overigens andere sporten, een onbezorgde vorm van plezier. In een wereld waar negativiteit het nieuws domineert vormt sport een onbezorgde afwisseling. Er is altijd spanning, maar op het eind van de dag is sport nog steeds gewoon sport.

En hoe goed is het voor die 140.000 mensen die maandag Rotterdam vulden om zo’n feest te hebben. Jong en oud, man en vrouw, Nederlands of niet, alle Feyenoordfans hadden die dag samen plezier. En waarom zou dat slecht zijn? Mensen die de dag van hun leven hebben vanwege de sport. Een paar dagen voor het kampioenschap pleitte Simone van Saarloos (de schrijfster van het ‘apocalyptisch geschreeuw’ in het eindexamen) zelfs voor méér huilende mannen.

Een idee misschien. Als iedere man en vrouw nu net zo’n grote fan wordt van een sportclub als die Feyenoord­supporters op het plein in Rotterdam. Dan kan iedereen ’s avonds vrolijk op de bank zitten. De dipjes als ze verliezen nemen we dan maar voor lief. Maar hoe top zou het zijn, gratis plezier voor iedereen. En met wat geluk heb je een gigafeestje op het eind van het jaar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie