'Geniet ervan, voor je het weet is het Aswoensdag'

8-2-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Bram I
maskTop
'Geniet ervan, voor je het weet is het Aswoensdag'
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Bram Jacobs, 21 jaar oud en woonachtig in Meterik. Ik ben zelf actief binnen een aantal verenigingen waaronder OJC Knor, volleybalclub Trivia, Inside The Cage, DC Kleuskens, ZCD en Jong Nederland Meterik. Bij mijn vrienden sta ik bekend als bult omdat ik vroeger met een buikschuiftournooi met mijn hooft tegen de bel aangevlogen ben en die bult is nooit meer weggegaan, vandaar dus de bijnaam. Ik dacht zelf dat de meeste mensen wel in de gaten hadden dat ik prins zou worden, maar achteraf bleek het toch wel mee te vallen. Ik kreeg vaak te horen dat ik het goed voor me had gehouden.

Waar werk je?
Ik ben sinds augustus 2016 werkzaam binnen Personato waar ik tijdens mijn mbo-opleiding al een keer stage had gelopen. Ik vervul de functie als recruitment consultant waarbij ik kandidaten aan een baan help. Naast het vervullen van deze functie ga ik ook nog één dag in de week naar school waar ik de opleiding commerciële economie volg. Op mijn werk heb ik veel positieve reacties gekregen en wat vooral leuk is, is dat mijn collega Luuk van Dieten (met Meterikse roots) prins in Rijkenvoort is.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik verwacht dat dit voor elke prins hetzelfde is, namelijk voorop te gaan met de carnaval. Vooral in een dorp zoals Meterik waar carnaval erg leeft, waar jong en oud bij elkaar komen om dit samen te vieren. En hoe leuk is het dan om hierin voorop te gaan?

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Dit is wel een unieke ervaring, vooral omdat het een ervaring is omdat je zo carnaval maar één keer in je leven meemaakt. Deze unieke ervaring geldt niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de twee adjudanten die vol voorop meegaan met carnaval.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval is voor mij een feest dat sinds kind af aan al met de paplepel naar binnen is gegeven. Elk jaar staan we weer met onze vriendengroep in de zaal om er weer een geweldige periode van maken. Vandaar dat het voor mij ook een van de leukste periodes van het jaar is.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Als trio heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie tijdens de carnaval, dat is wel wat anders dan wanneer je in je normale carnavalskostuum in de zaal staat. Maar vooral zorgen voor veel lol en ‘plezeer’ tijdens de carnaval in ‘de Miëterik’.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Ik wens iedereen veel lol en plezier toe tijdens de carnaval, want voor je het weet is het weer aswoensdag en begint het normale leven weer.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Dat is natuurlijk moeilijk om te zeggen omdat carnaval nog niet voorbij is, maar als ik terug kijk naar wat we allemaal gedaan hebben is het uitkomen toch het hoogtepunt. De spanning die er dan eindelijk vanaf is en dat je dan niets meer geheim hoeft te houden, dat is toch wel een fijn gevoel. En dan kan het echte feest beginnen.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Haha, gelukkig heb ik de donderdag nog vrij en ik denk dat ik die dag gebruik om in mijn bed te blijven liggen en nog na ga genieten van carnaval. En vrijdag mogen we weer fijn aan het werk!

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Er gewoon niet zelf over beginnen, want je krijgt toch overal vragen over en ze houden je overal in de gaten. Wat je ook zegt, niemand gelooft je toch of je nou ja of nee zegt.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Geniet ervan want voor je het weet is het weer afgelopen!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie