'Een product leveren dat blijft hangen bij mensen'

12-7-2018 door: Redactie
Dancin Saull, bestaande uit Auke Classens, Georges van de Ven, Ivo Koenen en Ron van den Beuken, heeft onder leiding van Ron Bosmans uit Meterik de danceplaat House of the King gelanceerd. Een muzikale productie waarin elektronische muziek samensmelt met traditionele instrumenten.
maskTop
'Een product leveren dat blijft hangen bij mensen'
maskBottom

House of the King is gebaseerd op de gelijknamige hit uit de jaren zeventig, van de bekende popgroep Focus. De samenwerking begon in het hoofd van Ron Bosmans. “Ik hoorde het nummer House of the King op de radio en kreeg het deuntje maar niet uit mijn hoofd. Ik kreeg het idee om van dit nummer een danceplaat te maken en ik moest meteen denken aan dj en producer Ron van den Beuken, die ik al lange tijd ken. Maar omdat in het origineel de lead wordt gespeeld door een fluit, heb ik eerst contact gezocht met Georges.” Nadat Ron Georges als fluitist enthousiast gemaakt had voor zijn idee, besloot Ron dat hij ook zang wilde in de dance-versie. Ook hiervoor had Ron een duidelijk beeld voor ogen en hij nam contact op met Auke. “Ik kende ook Auke al en ik vind haar stem prachtig. Heel uniek. Ik ben toen samen met Georges en Auke samengekomen in haar studio in Venray om te brainstormen.”

Nadat Auke vanuit haar muzikale netwerk gitarist Ivo Koenen had toegevoegd aan de formatie, kwam de eerste basis voor een danceversie van House of the King van de grond. “Auke heeft hier een tekst op geschreven. Zij is naar Jan Akkerman (voormalig gitarist van Focus, red.) gegaan en heeft gevraagd naar de achtergrond van het nummer.” Met dit materiaal heeft het viertal aangeklopt bij dj en producer Ron van den Beuken. Ook Ron was enthousiast over het idee en over de basis die er al lag. “Ik zag dit echt als een uitdaging. Normaal gesproken ben ik alleen met elektronische muziek bezig, maar als daar echte zang, een echte fluit en echte gitaarsporen aan toegevoegd worden, kan dat iets fantastisch opleveren”, vertelt Ron van den Beuken. Het nummer zoals het er nu gekomen is heeft wat weg van deephouse, een genre dat momenteel erg populair is volgens de dj.

Het doel van het muziekproject was, om een product te maken dat net als het origineel blijft hangen bij mensen en waar alle leden van Dancin Saull achter staan. “Hoewel het nummer een totaal andere melodielijn heeft gekregen en de fluit een minder dominante rol heeft gekregen, zijn we daar erg goed in geslaagd”, vertelt fluitist Georges. Dit is volgens hem vooral te danken aan de goede samenwerking tussen de verschillende muzikanten, de dj en Ron Bosmans, die de kar getrokken heeft.

Naast het feit dat alle leden van de samenwerkingsformatie geheel achter het eindproduct staan, heeft Dancin Saull ook de hoop dat het nummer veel bekendheid gaat krijgen. “We willen stap voor stap ons publiek uitbreiden. Eerst proberen we Limburg achter ons te krijgen, daarna kunnen we dat hopelijk uitbreiden tot heel Nederland. En wie weet wordt het ooit wel een wereldhit”, vertelt Ron Bosmans enthousiast. “Als iedereen die het nummer hoort en het tof vindt, het in zijn of haar Spotify-lijst zet, dan zou dat laatste zomaar eens kunnen gebeuren”, zegt dj Ron van den Beuken. De dj hoopt vooral dat het nummer binnenkort op de lokale radio te horen is. “Je moet ook realistisch blijven. Een wereldhit zou super zijn, maar dat wordt het niet zomaar. Hopelijk horen we binnenkort het nummer op radio Reindonk of L1. Het zou mooi zijn als het nummer verder geraakt dan enkel Spotify en YouTube.” Een verdere samenwerking tussen de vijf creatievelingen is zeker niet uitgesloten. “Het feit dat we van niets, iets hebben gemaakt vind ik fantastisch”, zegt Ron Bosmans. “Dat zou ik zeker nog vaker willen doen met deze mensen.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie