Een natuurlijke tegenhanger van botox

8-1-2015 door: Redactie
Botox, fillers en andere cosmetische ingrepen: het is tegenwoordig niet meer alleen iets voor bekende Nederlanders. Sinds kort is ook de cosmetische acupunctuur in opkomst, een natuurlijke tegenhanger. Rob Coumans (40) van Acu-Balance uit Horst vertelt wat het nou precies is, hoe het werkt en waarom mensen ervoor kiezen.
maskTop
Een natuurlijke tegenhanger van botox
maskBottom

“Cosmetische acupunctuur is een voortvloeisel uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het bestaat al heel lang, maar is sinds enkele jaren een echte hype in Amerika geworden. Beroemdheden als Angelina Jolie, Sandra Bullock en Gwyneth Paltrow hebben deze vorm van acupunctuur verdere bekendheid gegeven. Het vormt een tegenhanger van cosmetische injecties als fillers en botox, waar sommigen een negatieve beeld bij hebben. Bij cosmetische acupunctuur komen geen giftige stofjes om de hoek kijken”, vertelt Rob.

Hij geeft aan dat de resultaten wel iets minder extreem zijn. “Je ziet er niet ineens twintig jaar jonger uit. Cosmetische acupunctuur werkt door het behandelen van meridiaanpunten in het gezicht en op de schedel. Op deze manier wordt energie in evenwicht gebracht. Op de algemene punten, op specifieke rimpels of op littekens in het gezicht worden steriele naalden ongeveer een centimeter in de huid getikt. Die naaldjes zijn tien millimeter in doorsnede. Je kunt bijna beter van een draadje of haar spreken. De naalden zijn voorzien van een siliconenlaagje waardoor ze nog gemakkelijker in de huid in te brengen zijn. Het is niet gevoelig of pijnlijk en werkt voor veel mensen ontspannend. Het prikkelt een bepaalde zone waardoor de collageenaanmaak wordt verbeterd. Een tiental behandelingen van een uur resulteert in een natuurlijke uitstraling en een vermindering van rimpels”, aldus Rob.

Bij de behandeling is belangrijk dat niet alleen het gezicht, maar ook de rest van het lichaam in balans is, aldus Coumans. “In sommige gevallen kan het daarom noodzakelijk zijn om een klein aantal punten op het lichaam mee te behandelen. Volgens de Chinese geneeskunde komt schoonheid immers van binnenuit. Rimpels, verslappingen en vaalheid zijn uitingen van bijvoorbeeld vermoeidheid of stress. Door acupunctuurpunten op het lichaam te gebruiken, verbeter je de totale energiebalans en versterk je het cosmetisch effect van de gezichtspunten. Ook lifestyle- en voedingsadviezen kunnen hierbij een rol spelen. Op deze manier verbeter je onderliggende klachten”, vertelt hij.

Rob geeft aan dat cosmetische acupunctuur gewoon gecombineerd kan worden met andere schoon­heids­behandelingen bij schoonheids­specialisten. “Schoonheidsspecialisten bieden de huid bescherming. Zij verbeteren de huidkwaliteit weer op hun manier”, besluit hij.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie