Duizenden dopjes voor KiKa

12-10-2017 door: Redactie
Broer en zus Daan (9) en Imke Seuren (11) uit Swolgen sparen sinds begin juni bierdopjes voor KiKa. Inmiddels hebben ze al 64.000 dopjes gespaard, die ze willen aanbieden aan een recyclebedrijf. Het tweetal is voorlopig nog niet van plan om te stoppen.
maskTop
Duizenden dopjes voor KiKa
maskBottom

“Het is eigenlijk allemaal begonnen op het feest van opa en oma”, vertelt Daan. Imke vult aan: “Een vriend van opa spaarde bierdopjes voor KiKa en toen dachten we dat we dat zelf ook wel konden gaan doen.” Het begon klein, maar door posters bij de cafés in het dorp en oproepjes op Facebook weet het hele dorp inmiddels wie Daan en Imke zijn en wat ze aan het doen zijn. Inmiddels is het aantal bierdopjes niet meer met de hand te tellen. “Tot de 15.000 dopjes hebben we met de hand geteld. Daarna werden het er echt te veel en zijn we de dopjes gaan wegen: 2.000 dopjes zijn 4,4 kilo en dat is één emmer,” legt Imke uit. Inmiddels staan er 32 emmers in het tuinhuisje van de familie Seuren en zijn er naast de enorme lading bierdopjes ook al heleboel plastic dopjes verzameld.

Het sparen doen Daan en Imke niet alleen. “Het hele dorp doet mee, Bej Ber, Wilhelmina, Bram, MFA Kerkebos…”, legt Daan uit. Iedere week fietsen de twee een rondje door het dorp om overal de gespaarde dopjes op te halen.
Ook cafés en restaurants uit andere dorpen helpen het tweetal mee met sparen. “Met de kermis in Horst kregen we van De Lange een heel grote vuilniszak en nog drie gewone plastic tassen,” zegt Imke lachend. Daan voegt trots toe: “Dat waren er wel 10.000!” Naast cafés en restaurants, zijn ook de mensen uit het dorp enthousiast over de actie van het tweetal. Klasgenootjes komen regelmatig met zakjes bierdopjes en af en toe komen er zelfs mensen aan de deur om dopjes te brengen. “Dat vind ik wel het allerleukste”, zegt Imke.

“Ik heb gebeld met een man die op grote schaal dopjes verzamelt voor KiKa. Hij vertelde dat het recyclebedrijf waar hij de dopjes heenbracht ermee stopte. Dus zijn wij nu nog op zoek naar een ander bedrijf dat een mooie prijs voor de dopjes wil geven, zodat we een mooi bedrag kunnen schenken aan KiKa.” Daan en Imke sparen tot dat is gelukt gewoon door. En wanneer ze dan stoppen met sparen? “We wilden de dopjes eigenlijk bij de 50.000 al wegbrengen”, lacht Daan, “maar toen waar het er ineens al meer dan 60.000. Dus nu gaan we maar gewoon door tot we het niet meer leuk vinden.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie