Driedimensionale veiligheid

19-7-2018 door: Redactie
Vrijdag 6 juli werd het geopend: het eerste driedimensionale zebrapad in onze gemeente. Sterker nog: één van de eerste driedimensionale zebrapaden van Nederland. Een mooi resultaat van jarenlange inzet van de Lottumse dorpsraad, basisschool de Bottel en omwonenden die samen hebben geknokt voor een nieuwe, sterk verbeterde Horsterdijk.

Uiteraard moet deze nieuwe inrichting zijn meerwaarde bewijzen. Maar laten we het dan ook die kans geven. Er is enkele maanden hard gewerkt aan een nieuwe weginrichting, met naast het unieke zebrapad ook rood asfalt en opvallend gekleurd straatmeubilair. Er is een omgeving ontstaan waar je zelf veilig wilt rijden. Niet omdat er drempels liggen en je de bodemplaat van je auto niet wilt beschadigen, maar omdat je beseft dat er bij een schoolplein kinderen zijn die onverwachte manoeuvres uit kunnen halen.

En ook voor de kinderen, die door dit bijzondere zebrapad zien dat zij een zwakke verkeersdeelnemer zijn. Dat oversteken een bezigheid is die netjes en voorzichtig moet worden ondernomen. En dat we als verkeersdeelnemers rekening met elkaar moeten houden.

Wij zijn ben blij dat Horst aan de Maas niet alleen inzet op fysieke snelheidsremmers, maar de balans zoekt tussen fysiek en cultuur. Wij streven naar een gemeente waar niet de borden en drempels het verkeer veilig houden, maar de mensen. En dat alles ook nog zo ingepast dat de Horsterdijk stiller en duurzamer is geworden. Een veiligere Horsterdijk die minder overlast oplevert voor omwonenden en het hemelwater duurzaam afvoert. Een project dat steun en complimenten verdient.

Roy Bouten,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie