Dorpsraad Meerlo schakelt hulp in van kinderen

10-5-2018 door: Redactie
De dorpsraad van Meerlo heeft de hulp ingeschakeld van kinderen van basisschool Megelsheim in Meerlo bij het vinden van een alternatief voor de jaarlijkse ballonnenwedstrijd. Deze wedstrijd vormt al jaren de opening van de kermis in Meerlo. De kinderen mochten in groepjes alternatieven bedenken en het winnende project wordt op zaterdag 12 mei tijdens de opening van de kermis bekendgemaakt.
maskTop
Dorpsraad Meerlo schakelt hulp in van kinderen
maskBottom

In Meerlo wordt tijdens de kermis al jaren een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Kinderen komen naar het kermisterrein, ontvangen een ballon met helium en hangen hier een kaartje aan. Enkele weken later wordt bekend wiens ballon met kaartje het verst is gekomen. De laatste jaren stuitte de ballonnenwedstrijd echter op verzet vanuit burgers buiten Meerlo, die met het oog op milieu en dierenwelzijn bedrijven en stichtingen aanschreven om te stoppen met deze vorm van vermaak. Daarnaast heeft Meerlo ook wel eens last gehad van slecht weer, waarbij de activiteit letterlijk in het water viel.

De dorpsraad van Meerlo heeft voor het vinden van een alternatief de hulp van kinderen ingeschakeld. Serge Coenders van dorpsraad Meerlo: “Als instantie die zich bezighoudt met onder andere dorpsverfraaiing, hebben we besloten dat het geen kwaad kon om hier eens constructief mee aan de slag te gaan. Vanuit dat idee hebben we hulp gezocht bij basisschool Megelsheim in ons eigen dorp, want daar zit de doelgroep voor de kermisopening op zaterdag. Hoe leuk is het als zij dan ja zeggen.” Het probleem is door de dorpsraad besproken met de klassen. De docenten in de groepen 6, 7 en 8, hebben vervolgens de klassen gemixt in projectgroepjes van zo’n vier kinderen. Ieder groepje kwam met een idee en door de leerlingen zelf werden zes finalisten gekozen. Deze projectgroepjes mochten hun idee presenteren aan de dorpsraadjury.

Hieruit is een winnaar gekozen. “Het winnende idee is een praktisch en goed uitvoerbaar gekozen concept dat de winkans voor alle kinderen, ongeacht leeftijd, gelijk maakt. Ook is het mogelijk om het idee uit te voeren met hulp van een lokale ondernemer waardoor het ook nog eens een breder draagvlak in de gemeenschap geniet. Kortom, een prima manier om de kermis bij verschillende groepen onder de aandacht te krijgen waarbij iedereen uiteindelijk een winnaar is”, aldus de dorpsraadjury. Tijdens de opening van de kermis op zaterdag 12 mei wordt bekendgemaakt wat het winnende project is.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie