Dodenherdenking Meerlo, Tienray en Swolgen

8-4-2010 door: Redactie
Kinderen uit groep zeven en acht uit Meerlo, Tienray en Swolgen opgelet! Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag: de dag waarop we vieren dat we in vrijheid leven. Helaas is dit niet voor alle mensen in de wereld zo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn heel veel slachtoffers gevallen. Maar ook nu nog zijn er in veel landen oorlogen en gaan er mensen dood.

Op 4 mei is het de dag om hierbij stil te staan en aan al deze mensen te denken; we noemen deze dag dodenherdenking. Het '4mei comité' organiseert op deze dag enkele speciale activiteiten om hier bij stil te staan. Op deze dag worden er onder andere liedjes gezongen en verhalen en gedichten voorgedragen in de kerk. Daarna wordt er een stille tocht gelopen naar het monument op het Hanna van de Voortplein waar bloemen gelegd worden.

Jullie hebben dan vakantie, maar als je niet op vakantie bent en je wilt helpen met deze herdenking, door bijvoorbeeld het zingen van een liedje, samen iets spelen op je instrument, iets voorlezen of het leggen van bloemen, meld je dan aan bij Truus Knoops-Kersten  0478 69 16 62 of mail naar waknoops@hetnet.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie