Directiewisseling bouwbedrijf

5-11-2009 door: Redactie
Per 1 november heeft Van den Braken bouw een nieuwe directeur. Bij het door Louis Camps succesvol uitgebouwde bedrijf wordt de leiding overgenomen door Peter Wagemans.

In de vijftien jaar dat Louis Camps voor Van den Braken bouw heeft gewerkt, is er veel gebeurd in het bedrijf. In 1999 is Camps gaan participeren in Van den Braken bouw en in 2003 heeft hij het bedrijf volledig overgenomen. Van den Braken bouw bestaat al sinds 1880 en heeft dus een lange geschiedenis. Door in te spelen op de kansen in de markt en door innovatief te werk te gaan, is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgrote en goedlopende bouwonderneming.

Camps vertelt: “We zijn duidelijk een andere koers gaan varen onder mijn leiding. We hebben andere markten opgezocht. Vroeger bouwden we veel stallen en was het werkgebied met name rondom het dorp Oploo.
Nu zitten we meer in de kleine utiliteitsbouw en kleinschalige woningbouwprojecten en ligt het werkgebied tussen Nijmegen en Roermond. We zijn ons wat innovaties betreft op dit moment aan het richten op systeembouw. Hierdoor kan een huis erg snel gerealiseerd worden. Het bedrijf is gezond en we hebben de kosten ook in deze moeilijkere tijden in de hand.
We hebben geen onverkochte woningen en geen grondposities die veel rente kosten. Er is heel weinig verloop in de onderneming.” Eerder dit jaar is Camps benaderd door de Janssen de Jong Groep om bij Janssen de Jong Bouw te gaan werken. Camps heeft lang nagedacht of hij de stap zou nemen om zijn bedrijf te verkopen en een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Hij zal in de functie treden als directeur Janssen de Jong Bouw in Venlo.
Hij gaat daar leidinggeven aan ongeveer 110 mensen.

Peter Wagemans gaat Van den Braken bouw overnemen van Louis Camps. Wagemans werkt ruim 3 jaar als projectleider bij de onderneming. Hij heeft vaker uitgesproken dat hij graag wil participeren in de onderneming en is erg blij met de mogelijkheid die hij nu krijgt. Wagemans vertelt: “We werken met 35 goedgeschoolde medewerkers die kwaliteitswerk afleveren. De lijnen zijn kort binnen de organisatie. Dat zijn zaken die mij aanspreken. We zijn een leerbedrijf met vier leermeesters en we hebben altijd leerlingen in opleiding. Ik zie de toekomst positief tegemoet. We hebben een breed scala aan werkzaamheden en zijn verder gespecialiseerd in betonbouw. Hierdoor hebben we onderscheidend vermogen. Je ziet ons ook steeds meer in de regio en dat beeld willen we doorzetten.”

Het personeel was in eerste instantie verrast over het bericht dat Camps vertrekt en dat het bedrijf wordt overgenomen door Wagemans. Achteraf is iedereen blij dat Van den Braken bouw doorgaat op de ingeslagen weg. De medewerkers hebben hun vertrouwen uitgesproken in Peter Wagemans als hun nieuwe directeur.

Op 1 november start Camps als directeur bij Janssen de Jong Bouw Venlo. Tot 1 januari 2010 blijft hij nog een dag in de week beschikbaar voor Van den Braken bouw.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie