Dendron leerlingen in sloppenwijkje

17-6-2010 door: Redactie
Afgelopen vrijdag op zaterdag hebben ruim dertig gymnasiumleerlingen uit de tweede klas van het Dendron College 24 uur doorgebracht in een krottenwijkje voor het gemeentehuis in het centrum van Horst.

De leerlingen hebben deze krot­woningen nagebouwd aan de hand van foto's die de vier eerste ambassa­deurs in 2008 zelf gemaakt hebben toen ze een leerwerkbezoek brachten aan het project Helpende Handen in India. Met het 'bewonen' van een sloppenwijkje vroegen ze aandacht voor de acht millenniumdoelen. Deze doelen streven ernaar ziekte, armoede en honger in de wereld vóór 2015 terug te dringen.

Ook haalden de leerlingen op ludieke wijze geld op voor de volgende reis van vijf leerlingen naar het project Helpende Handen in India. Enkele leerlingen stonden als 'levend standbeeld' in het winkelcentrum van Horst, dit werd ter plekke spontaan verzonnen door de leerlingen zelf. Ook waren er leerlingen die, net als veel leeftijdsgenootjes­ in India, de kost verdienden met schoenen poetsen. Anderen hebben op het bordes van het gemeentehuis gezongen en muziek gemaakt. Er werd gevoetbald en gejongleerd. Ook zijn er kaarten verkocht met afbeeldingen gemaakt door Dendron-leerlingen met het thema de millenniumdoelen.

Leon van Rengs was tijdens het project aanwezig in het krottenwijkje. "Alle leerlingen waren heel enthousiast. Van te voren, maar ook tijdens het project. Om de nacht door te brengen in de zelf gemaakte krotten vonden de leerlingen een hele ervaring." De groep in het sloppenwijkje kreeg veel aandacht. "Er was constant aanloop en velen hebben iets gedoneerd. 's Avonds hebben we gezellig en goed contact gehad met mensen die uitgingen in het centrum van Horst." Omdat de matjes erg dun waren, was slapen ­lastig. "De volgende morgen waren alle leerlingen, maar ook wij, erg moe."

Leon van Rengs is er zeker van veel bereikt te hebben met deze actie. "We hebben een goede inzameling gehad en de leerlingen hebben een ervaring die ze niet snel meer vergeten."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie