Demonstraties korfbalclub Odos

8-7-2010 door: Redactie
In de afgelopen twee weken heeft korfbalclub Odos uit Hegelsom enkele demonstraties gegeven op grasveldjes en speeltuintjes in Sevenum en Horst. Op deze manier wilden ze jeugd en volwassenen kennis laten maken met de korfbalsport.

Tijdens de demonstraties gaven jeugd- en seniorenleden van Odos ­uitleg over het spel korfbal en lieten ze zien dat korfbal een veelzijdige sport is. Ook konden mensen zelf ­actief deelnemen aan de demonstraties­ door op korven van verschillende paallengte te oefenen. Deze demonstratie- en kennismakingsavonden gaan in de toekomst een vervolg krijgen want de interesse en het ­enthousiasme was groot.

Bij korfbal wordt, afhankelijk van de leeftijd van de spelers, met korven op verschillende paalhoogtes gespeeld. Ook de balgrootte wordt aangepast aan de leeftijd. Dit betekent dat er al op jonge leeftijd met ­korfballen begonnen kan worden. De jeugd van 4 tot 18 jaar is verdeeld in leeftijdsgroepen. Spelenderwijs wordt het korfbalspel aangeleerd. Een keer per week komen de allerkleinsten bij elkaar om onder deskundige begeleiding kennis te maken met korfbal. Vanaf 7 jaar spelen de kinderen in een team echte korfbalwedstrijden tegen leeftijds­genoten van andere korfbalclubs in de regio. Volwassenen kunnen bij Odos terecht voor recreatief spel, maar er zijn ook enkele prestatieteams.

Korfbalclub Odos is altijd op zoek naar nieuwe leden. Er zijn drie ­seniorenteams en vier jeugdteams die meespelen in verschillende ­competities. Daarnaast zijn er ook buiten de lijnen diverse activiteiten voor jong en oud, zoals het jaarlijkse recreatief korfbaltoernooi.
Vanaf augustus worden er weer diverse demonstratie- en kennis­makingsavonden georganiseerd die van tevoren worden aangekondigd. Een training op dinsdag- of donderdagavond bekijken, kan ook.
Voor meer informatie kan contact worden ­opgenomen met Berdien van Helden via 06 27 45 58 81 of odos.hegelsom@knkv.nl en via de website www.odoshegelsom.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie