De Vlies 'Under-Construction'

29-4-2010 door: Redactie
In het voormalige Vlies-gebouw in Horst zijn vanaf juni weer activiteiten voor jeugd en jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Under-Construction heet dit pilotproject van Joho. Het moet een heel nieuw aanbod brengen.

Het is een hele tijd stil geweest over de nieuwe bestemming van het voormalige pand van De Vlies aan de Gastendonkstraat in Horst. Achter de schermen is echter hard gewerkt aan een nieuwe opzet van het hele jeugd- en jongerenwerk in Horst. Bestuur en vrijwilligers van Joho, voormalig JC De Vlies, OJC Niks en de beheerstichting van het Niks- en het Vliesgebouw zijn in samenwerking met het jongerenwerk van Synthese druk bezig om nieuwe activiteiten te organiseren die aansluiten op de wensen en behoeften van jongeren.

Under-Construction is de naam van dit pilotproject. De focus van aandacht ligt daarbij op een vernieuwd aanbod in het voormalige Vliesgebouw voor jongeren in diverse leeftijdsgroepen tussen de 10 en 16 jaar. Tijdens het project worden er bij wijze van test activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen: groep 7 en 8 van de basisschool, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De jongeren gaan zelf actief meebepalen hoe hun ideale activiteit, workshop of uitgaansavond eruit ziet. Zaterdag was er een meedenkavond voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Jongeren tussen 12 en 15 jaar konden meedenken over de invulling van het programma. Tijdens workshops Alcoholvrije Cocktail, DJ en Loungeruimte gaven zij mede vorm aan de toekomstige activiteiten, inrichting, muziek en drankjes. De eerste (pilot)activiteit gaat plaatsvinden in juni.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie