De jongste pretparkdirecteur van de Benelux

3-5-2018 door: Redactie
Teun Dielesen is aangesteld als de nieuwe operationeel directeur van attractiepark Toverland in Sevenum. Met zijn 23 jaar is hij de jongste pretparkdirecteur van de Benelux en behoort hij ook tot de jongste pretpark-directeurs van Europa.
maskTop
De jongste pretparkdirecteur van de Benelux
maskBottom

Teun begon in 2013 al met werken bij Toverland. “Ik was toen gewoon medewerker attracties. Ik heb ruim drie jaar op de vloer gewerkt, vooral bij de attracties, maar ook onder andere bij entertainment. Daarna ben ik bij de financiële administratie terechtgekomen en vorig jaar kon ik doorstromen naar manager attracties.” Na één jaar in die functie te hebben gezeten, werd hij begin februari gevraagd voor de functie als operationeel directeur. “Hoewel ik de job als attractiemanager ontzettend leuk vond, ligt mijn hart bij het strategische deel. Daar ben ik vanuit mijn opleiding Bedrijfskunde ook in gespecialiseerd.”

Als operationeel directeur geeft Teun leiding aan de operationele afdelingen. Dat zijn de afdelingen retail, planning, mens en organisatie, operations en horeca. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alle processen op die afdelingen goed verlopen, en dat alles klopt. Ik vind het daarin het belangrijkste dat de medewerkers hun eigen magie ontdekken.

Binnen Toverland moeten de werknemers de magie van het familiebedrijf voelen. Daarbij hoort ook een gevoel van veiligheid, van weten dat ze altijd bij de directie en bij elkaar terecht kunnen. Pas als ze dat magische gevoel hebben, kunnen ze het overbrengen op de gasten en kunnen we bij onze bezoekers een gelukservaring creëren.”

Teun is de schoonzoon van de algemeen directeur Caroline Kortooms. Het bedrijf heeft dit openlijk gecommuniceerd. Teun legt uit: “Ik denk dat het, omdat Toverland een familiebedrijf is, wel de voorkeur heeft om dit soort functies binnen de familie te houden. Ik weet echter ook zeker dat het niet de doorslaggevende factor is geweest. Als ik niet de beste kandidaat was, dan hadden ze me niet gekozen. Ze gaan hier voor een 9+, en als ik een 7 was, dan was ik niet geschikt geweest en had ik hier nu niet gezeten.”

Hij twijfelde geen moment toen hij werd gevraagd voor de functie. “Het was altijd al mijn droom om een functie als deze te krijgen in de vrijetijdsbranche. Dat ik dat nu al op zo’n jonge leeftijd bereik is eigenlijk niet te bevatten. Toen ze me vroegen heb ik meteen ja gezegd en die keuze voelt nog steeds heel goed.” Toch is het ook een grote stap en krijg Teun te maken met nieuwe verantwoordelijkheden en dingen die hij nog niet eerder gedaan heeft. “Er komt opeens enorm veel op me af. Om maar een voorbeeld te noemen: het persbericht was nog geen half uur de deur uit en ik hing al aan de lijn met 3FM. Dat is nieuw voor me.” Teun ziet het echter niet als een sprong in het diepe. “Ik word gecoacht en geholpen door de andere directieleden en daarom heb ik ook meer het gevoel dat het stap voor stap gaat. Dat geeft me erg veel vertrouwen.”

Als directeur wil Teun een stempel op het park drukken. “Mijn voornaamste doel is dat we het veilige familiegevoel voor het personeel kunnen behouden, zodat de medewerkers de magie en het geluksgevoel kunnen blijven overbrengen op de gasten. We zijn enorm aan het groeien, maar dat wil niet zeggen dat Toverland geen familiebedrijf meer is.” Ook de verdere groei van Toverland behoort tot de doelen van Teun. “Maar dat is een doel van de hele directie. We hebben enorm veel plannen, hoewel we nu natuurlijk voornamelijk bezig zijn met de opening van het nieuwe themagebied Avalon. Maar ook daarna zijn we nog lang niet klaar.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie