De boer op in Horst aan de Maas

5-7-2012 door: Redactie
Gedurende de periode dat de Floriade plaatsvindt kunnen liefhebbers van wandelen, fietsen en lekker eten hun hart ophalen in Horst aan de Maas. Een aantal regionale agrarische ondernemers zet dan de bedrijfsdeuren open voor iedereen.
maskTop
De boer op in Horst aan de Maas
maskBottom

Wie meer wil weten over bijvoorbeeld het kweken van paprika´s, in welke producten blauwe bessen worden verwerkt of over het reilen en zeilen op een varkenshouderij kan ‘de boer op’. De aangeboden arrangementen eindigen in een restaurant waar een menu wordt geserveerd met de producten, waarmee die dag kennis is gemaakt.

Het is een komen en gaan van fietsers bij de Rozenhof in Lottum op deze zomerse julidag. De Rozenhof is één van de ondernemingen die deelnemen aan ‘De boer op in Horst aan de Maas’, een initiatief van Gemeente Horst aan de Maas en een groep regionale agrarische bedrijven. “De eerste geluiden zijn positief, vooral het asperge-arrangement valt in de smaak”, vertelt Jeske van Gerven van het Toeristisch Platform Horst aan de Maas. Zij stelde in samenwerking met Gemeente Horst aan de Maas en de deelnemende ondernemers de arrangementen voor ‘De boer op in Horst aan de Maas’ samen. “En de brochures vliegen de deur uit, ik heb positieve verwachtingen. Het is nu aan de ondernemers om het feest compleet te maken.” De arrangementen van

‘De boer op’ bieden voor elk wat wils en laten de bezoekers zien wat Horst aan de Maas op agrarisch en culinair gebied allemaal in haar mars heeft.

“Het was een hele toer om de arrangementen samen te stellen. Ze zijn echter niet alleen bedoeld voor de toeristen”, vervolgt Jeske. “Ook de inwoners van de gemeente zijn van harte welkom om nader kennis te maken met de ondernemingen en producten uit de eigen streek. Onlangs sprak ik iemand, die blij verrast was over de hoeveelheid nieuwe weetjes die zij had opgedaan tijdens een excursie bij een tomaten-teler.” Onder veelzeggende noemers als ‘Koetjes, kalfjes en zomerkoninkjes’ en ‘Cool for kids’ is een grote variatie aan arrangementen samengebracht. Voor meer informatie over `De boer op in Horst aan de Maas’ kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Gemeente Horst aan de Maas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie