Dj Borus Visser: 'Draaien geeft me energie'

31-8-2017 door: Redactie
Borus Visser (15) uit Lottum doet op zondag 3 september mee aan de voorrondes van de Nationale dj Kampioenschappen (NDJK). Hij is pas acht maanden bezig als dj, maar weet nu al zeker dat hij er zijn beroep van wil maken.
maskTop
Dj Borus Visser: 'Draaien geeft me energie'
maskBottom

“Ik ben eigenlijk begonnen door mijn broer,” vertelt Borus. “Hij is ook dj en zo ben ik in het wereldje terechtgekomen.” Boris was altijd al muzikaal, zo heeft hij vier jaar harp gespeeld. Toch is het dj-wereldje voor hem pas iets van de afgelopen periode. In de acht maanden dat hij nu mixes ontwikkelt, heeft hij dan ook nog niet heel veel opgetreden. Wel heeft hij meegedaan aan de Kunstbende, onder dj-naam ‘Saigai’. De Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Hier heeft hij het geschopt tot de Limburgse finale. “De voorronde van de Kunstbende was wel een hoogtepunt voor mij,” zegt Borus. “Het ging voor mijn gevoel echt perfect, terwijl dat publiek eigenlijk niet per se de doelgroep voor mijn genre is.”

Borus’ genre bestaat uit zware bass, dubstep, trap en future bass. “En dan nog net iets zwaarder,” legt hij uit. Met dat heel zware wil hij zich onderscheiden van andere dj’s. Een stijl met een specifieke doelgroep dus, ook op het NDJK. “Bij de Kunstbende ging het ook goed,” vertelt hij. “Bovendien word je op het NDJK ook niet op genre beoordeeld. Het gaat puur om je techniek als dj.” Borus is nog niet zenuwachtig voor het NDJK. “Waarschijnlijk tevoren wel even, maar als ik eenmaal op het podium sta, dan zit het wel goed.”

Borus speelt in de eerste voorronde. Daarna zijn er nog twee rondes. Uit iedere voorronde gaan twee dj’s door en er wordt één wildcard vergeven. Uiteindelijk strijden er in de finale dus zeven dj’s tegen elkaar om het kampioenschap. Natuurlijk hoopt Borus dat hij de finale haalt en misschien wel wint. “Maar ik hoop vooral dat ik misschien wordt opgemerkt en zo meer optredens binnen kan slepen,” zegt hij.

Naast de muziek heeft Borus ook nog andere bezigheden. Zo zit hij nog op school, in havo 4 op het Dendron College, een druk jaar. “Ik ben niet bang dat ik dat niet kan combineren. Voor mij komt de muziek sowieso op de eerste plaats.” Toch is hij wel van plan zijn diploma te halen. Daarna wil hij misschien ook een opleiding gaan doen met muziek, maar daar is hij nog niet zeker van. Naast school spreekt hij ook regelmatig met vrienden af. Maar ook daar komt het dj’en toch weer terug. “Ik maak vaak muziek met vrienden. Dan mixen we samen tracks”, vertelt Borus.

Hij zit vol ambities voor de toekomst. “Ik wil het liefst touren met mijn muziek. Ook zou ik graag zelf mijn tracks produceren, zou ik graag nog een keer samenwerken met producer Code: Pandorum, en is er een aantal labels waarvoor ik graag muziek zou willen maken, zoals Never Say Die.” Dat is nog niet alles. Borus: “Mijn grote droom is spelen op het Electric Daisy Carnival, een festival in Las Vegas.” Het moge duidelijk zijn, het dj-vak is Borus’ passie. “Het geeft me zo veel energie”, vertelt hij. “En het voelt zo goed om een track op de juiste manier over te brengen. Als dat dan een goede reactie veroorzaakt, geeft dat echt een kick.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie