Snoeien is bloeien

22-10-2009 door: Redactie
Horster Landschap organiseert komende winter twee snoeicursussen. Deze zijn gericht op het onderhoud van hoogstamfruitbomen en andere erfbeplanting. Erfbeplanting heeft een functie. Het plantmateriaal moet daarom goed gesnoeid en behandeld worden om die functie ook daadwerkelijk te kunnen vervullen. 
Elke cursus bestaat uit een praktisch gedeelte van een halve dag en wordt voorafgegaan door een avond theorie.

Op deze avond krijgt u de basisinformatie over de levensprocessen en de groei- en snoeiregels. In het tweede deel kan men de opgedane kennis in praktijk brengen.
De cursus verzorging van hoogstamfruitbomen omvat het snoeien van appel-, kersen-, peren-, pruimen- en notenbomen. Het theoretisch gedeelte vindt plaats op donderdag 
10 december om 19.30 uur in Café 
't Kruuspunt in Meterik. 
Het praktische deel op zaterdag 
12 december, in de ochtend.

De cursus 'verzorgen van overige erf-beplanting' omvat het snoeien van hagen, houtsingels, laan- en leibomen. 
Het theoretisch gedeelte vindt plaats op donderdag 7 januari om 19.30 uur ook nu weer in Café 't Kruuspunt in Meterik. Het praktisch gedeelte vindt plaats op zaterdag 9 januari in de ochtend.

De kosten bedragen 20 euro per cursus en dienen op de cursusavond betaald te worden. Opgeven kan tot 10 november bij Willemien Geurts, telefoon 077 398 43 98 of via mail: hjpgeurts@wxs.nl.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie