Festival­kriebels

28-6-2018 door: Redactie
Komend weekend mag ik weer. Het beest mag eruit en ik mag mij vergapen aan alle stuiterende en bulderende live-acts en de gezellige mensen die daar net als mij op afkomen. Laat mij maar los, verbreek de ketenen van het dagelijks leven. Jera On Air, ik kom er aan.

Meer dan een half jaar van tevoren begint de voorpret: welke bands staan er dit jaar op het programma? Heb je het al gehoord dat die en die band komen? Zou Van Moll weer met zijn speciaalbieren aan komen waaien? Overnacht ik dit jaar op de camping of kies ik ervoor om toch iedere dag terug naar Sevenum te reizen? Jera On Air is een punk/metal-festival dat plaatsvindt in Ysselsteyn, dus dat is een afstand die voor drie dagen wel te overbruggen is. Echter, het feit dat ik hier over twijfelde zorgde voor teleurstelling binnen de vriendengroep. “Roy, je verblijft toch wel op de camping dit jaar? Met wie moeten we anders in de nacht over de camping struinen, op zoek naar een laatste feestje? Wie verzorgt anders de muziek bij onze tent?”

Het afgelopen half jaar moest ik dan ook een overtuigingscampagne verduren waarin ze probeerden mij alsnog op de camping te krijgen. Het is ze niet gelukt. Ik hield voet bij stuk dat ik meer behoefte had aan een luxe bed en verse douche ieder dag. Het zonnetje van de afgelopen weken gooide roet in het eten. Naarmate het weer beter werd, begon het bij mij ook te kriebelen. Is het stiekem eigenlijk niet gewoon lekker om in de ochtend door het zonnetje uit je tent gebrand te worden en dan samen met je vrienden tegen de kater te vechten in een net iets te ongemakkelijk campingstoeltje? Het is wegkwijnen, survival pur sang, maar je doet het samen en dat is waar uiteindelijk de beste verhalen naar boven komen.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie