Jeugd van tegenwoordig

12-4-2018 door: Redactie
Je kent het gezegde vast wel ‘die jeugd van tegen-woordig’. We zijn lui, doen niet veel. We zitten alleen maar achter onze smart-phones. We drinken te veel terwijl ze vroeger niet eens wisten dat het zo schadelijk voor je kon zijn en roken was toen ook heel normaal.

Wat ik dan wel weer goed vind is dat ik van heel veel oudere hoor dat ze willen stoppen. Wel na veertig jaar pas, maar ze willen iets veranderen. Dat over die smartphones kunnen ze trouwens wel zeggen, maar de meeste ouderen kunnen er ook wat van. Het is trouwens niet dat alleen sommige ouderen dit zeggen of denken; wij als kinderen horen dit ook vaak genoeg van onze ouders. Toch hoor ik ook steeds vaker van mensen dat we helemaal niet zo verkeerd bezig zijn.

Mijn oma kwam er laatst zelfs mee. Ze begon wel met die ‘jeugd van tegenwoordig’ waarbij ik dacht: “nu komt het”. Maar ze gaf er een hele andere draai aan. Ze vond dat wij veel meer weten van de maatschappij. Veel opener zijn en meer ingaan op de mensen. Ook hoorde ik iemand zeggen dat de vorige generatie het had verpest en wij het weer op orde moeten maken. Dat klinkt als een grote taak. We vallen dus best wel mee. Oké, er zijn altijd dingen die beter kunnen. Maar vroeger waren ze ook niet de beste. Dat is tenminste wat we bij geschiedenis leren. Toch ben ik blij dat al deze verschillende generaties er zijn. Anders waren we immers nooit tot al deze uitvindingen gekomen die we nu hebben en waar we nu zijn.

Liefs, Iris

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie