Circuit De Peel mogelijk naar gemeente

14-7-2010 door: Redactie
Op verzoek van de gemeente Venray wordt gezocht naar alternatieve locaties voor circuit De Peel in Ysselsteyn. Een aantal voorgestelde alternatieven ligt op het grondgebied van Horst aan de Maas.

De gemeente Venray zit in haar maag met het racecircuit dat door autosportliefhebber Harry Maessen illegaal is aangelegd in Ysselsteyn. Venray heeft daarom een bureau in de arm genomen dat moet kijken naar mogelijke alternatieve locaties voor de racebaan. Twee daarvan liggen in de gemeente Horst aan de Maas.

Het eerste alternatief ligt bij Evertsoord aan de andere kant van de Midden Peelweg. De tweede locatie is op Greenport-Noord. Daarnaast is gekeken naar de locatie Greenport-Zuid in Venlo en naar de huidige plaats van het circuit.

Het circuit verplaatsen naar Greenport zou volgens het onderzoek voor het milieu weinig gevolgen hebben, maar de grondprijs is er relatief hoog en veel mensen zullen er last krijgen van geluidsoverlast. Dat laatste geldt ook voor de locatie bij Evertsoord. Ook zou er natuur moeten wijken voor het circuit.

De conclusie van het alternatievenonderzoek is daarom dat het voor de hand ligt om het circuit op de huidige plaats te laten liggen. De aanleg van een nieuwe racebaan werd daar echter op last van de burgemeester eerder stilgelegd.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie