Carnavalsartiesten Horst krijgen tips

8-4-2010 door: Redactie
Bij De Lange in Horst werd vorige week dinsdag een forumavond gehouden met als doel het Horster carnavalslied naar een hoger niveau te brengen. Zo'n veertig tekstschrijvers, zangers en zangeressen woonden de avond bij. Jac Jeurissen, hoofd van de liedjescommissie van D'n Dreumel leidde de avond.

Vier deskundigen, René Verschueren van de Toddezèk, Robert Loozen van Marlstone studio's, Cor Kuipers en Thijs Kleeven beantwoordden de vragen vanuit de zaal en gaven tips mee aan de artiesten.

Jac Jeurissen: "Het Horster carnavalslied doet het prima maar we missen op de een of andere manier de aansluiting met de Limburgse top. We willen door middel van deze avond proberen het Horster carnavalslied kwalitatief naar een hoger niveau te tillen. Maar tekstschrijvers en artiesten uit Horst zullen het zelf moeten doen. De tips die men krijgt van het forum kan hen daarbij op weg helpen,"aldus Jeurissen.
De grote LVK-finale mag dan wel niet een-twee-drie gehaald worden, toch zit er potentieel genoeg in Horst. Zo wonnen Joske Peeters en Jori Beeren uit Horst dit jaar het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK).
Bij het Kinger Vastenaovend Leedjesfestival (KVL) wisten Kris van Rensch en Kim van der Sterren uit Horst eveneens door te dringen tot de finale.
Volgens René Verschueren is de tekst van een lied en de ­originaliteit van woorden erg belangrijk. Bovendien moet het refrein gemakkelijk te onthouden en mee te zingen zijn. Met de juiste muzikale begeleiding erbij kan men dan een heel eind komen.

Eigenlijk met weinig woorden zoveel mogelijk proberen te zeggen op een originele manier met typische Horster dialectwoorden er in verwerkt. De conclusie van de avond was dat wanneer men een carnavalslied, na drie keer gehoord te hebben kan meezingen, de kans op een 'kraker' significant toeneemt. Later op de avond werd nog gediscussieerd over wel of geen live band als begeleiding van artiesten. Met een live band is de strijd eerlijker. Iedereen heeft dezelfde kwaliteit van begeleiding.
De liedjescommissie van D'n Dreumel kon zich hierin vinden, en bekijkt of dit voor het komende carnavalsseizoen realiseerbaar is in Horst.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie