CampZone Kronenberg

29-7-2018 door: Redactie
Op het evenemententerrein aan de Schorfvenweg in Kronenberg vindt van vrijdag 27 juli tot en met zondag 5 augustus voor de derde keer CampZone plaats. Het is het grootste outdoor gaming evenement van heel Nederland. Het idee is dat liefhebbers van games samenkomen en elf dagen lang samen gamen, kamperen en het gezellig hebben.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Het mag dan een gaming evenement zijn, zo zien de organisatoren en bezoekers het niet. Jeffry van Geel en Rick Steenbakker zijn twee van de organisatoren. “CampZone draait niet alleen om gamen. Natuurlijk zijn er ook mensen die twaalf uur per dag gamen en hun tent niet uitkomen, maar het overgrote gedeelte is vooral aan het buurten bij anderen“, vertelt Jeffry. Bedoeling is dat je met een groep zelf een tent regelt, net zoals voorzieningen als eten en drinken. Ook de apparatuur om te gamen moet je zelf meenemen. De organisatie regelt de stroom en netwerk. Ook zorgt ze voor een programma met diverse activiteiten, waar de bezoekers buiten het gamen aan deel kunnen nemen. “Niemand hoeft mee te doen met het algemene programma, zoals de bingoavond, maar we merken wel dat de meeste bezoekers er toch voor kiezen om mee te doen. Niemand komt naar CampZone om echt te gamen, maar vooral voor de ervaring en de gezelligheid,” zegt Rick.

Bezoeker Marck Smidts beaamt dit. “Ik ga nu al heel lang naar CampZone en gamen doe ik eigenlijk niet meer. In het eerste jaar dat ik hier was, heb ik nog veel gespeeld, maar zodra je de mensen een beetje leert kennen en vrienden gaat maken, doe je dat al niet meer. Ik denk dat ik het afgelopen jaar in totaal vier uur achter de computer heb gezeten. De rest van de tijd ben je toch vooral onder de mensen en op het terrein zelf.”

Iedereen is welkom tijdens de elf dagen, ook de mensen die geen tent of vrienden mee kunnen nemen. Voor deze groep heeft de organisatie sinds een aantal jaar de ‘Tent voor Tentloze Nerds’. “Dit is een grote tent waar mensen terecht kunnen, die bijvoorbeeld geen vrienden hebben die mee willen naar CampZone of die zelf geen tent kunnen regelen. Op deze manier kunnen ze toch aansluiting vinden”, vertelt Jeffry. De Tent voor Tentloze Nerds staat op één van de vijf velden van het terrein. Op elk veld staat een Fieldadmin; een groep mensen die alles regelt op het veld en alles in de gaten houden. Als er bijvoorbeeld ­problemen zijn met het netwerk of met de stroom, is één van hen het aanspreekpunt. Door de jaren heen is er een aantal vaste groepen gekomen die deze rol op zich neemt, zoals Clan Badjas. “Deze groep staat elk jaar weer op hetzelfde veld met dezelfde mensen. Het merendeel van de bezoekers heeft een vast veld waar ze elk jaar weer staan,” vertelt Rick.

CampZone wordt druk bezocht door mensen uit heel Nederland en doordat ze sinds drie jaar dichtbij de Duitse en Belgische grens zitten, komen er ook steeds meer mensen uit het buitenland naar het evenement. “Deze locatie in Kronenberg is ideaal. Het terrein is perfect en de ligging is heel gunstig. Met deze ligging kunnen we ook mensen uit Duitsland en België naar ons evenement halen. Toen we nog richting Randstad zaten, ging dit niet,” zegt Jeffry. Toch zijn er ook mensen uit Horst aan de Maas te vinden op het terrein. Zo is Dave Theeuwen uit Horst al voor de zevende keer op CampZone te vinden. “Ik blijf steeds terugkomen, omdat ik de sfeer gewoon heerlijk vind. Het voelt bijna aan als een grote familie. Dit is wel de eerste keer dat ik maar een weekendje er ben. Meestal ben ik er de volle elf dagen, maar deze keer ben ik er met mijn werk. Ik wilde mijn collega’s laten zien hoe het nou is op CampZone en wat ik er zo leuk aan vind. Volgend jaar ben ik er wel weer het hele evenement en waarschijnlijk een paar van mijn collega’s ook.”

Foto opsturen Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie