Brood Florian symbool voor gemeente

4-8-2010 door: Redactie
Horst aan de Maas, verwerkt in een brood. Het is zomaar mogelijk. In het brood 'Florian' is namelijk al het goede van de nieuwe gemeente verwerkt. Haar inwoners kunnen nu een boterham eten met een echte 'Horst aan de Maas-smaak'.

Het deeg van het brood bestaat uit een combinatie van Limburgs speltmeel en rijke desemcultuur. Verder nog venkel en spinazie, in combinatie met Livarham, basilicum, rucola, kaas en kastanjechampignons. Het kostte veel creativiteit en vasthoudendheid, voordat bedenker Gerard van de Vossenberg tevreden was met zijn product.

Van de Vossenberg maakte de Florian voor een opdracht van de Stichting +Evenementen: 'Ontwerp een smaakproduct waarin al het goede van Horst aan de Maas in naar voren komt'. Hij ging aan de slag met streekproducten en tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 1 januari werd voor de eerste keer Florian gegeten en gekeurd. Deze viel goed in de smaak.
Bakkerij Derix uit Horst nam uiteindelijk de taak van de bedenker over en begon aan de uitvoering en de afwerking. Bakker Marc Derix begon met het promoten van het bijzondere brood en kreeg daarbij de hulp van verschillende partners in de nieuwe gemeente. Ondertussen wordt het brood al gebruikt door enkele typische streekrestaurants in de gemeente.

Vooral belangrijk voor het brood is de samenwerking. Zelfs op het productkaartje wordt dit nog eens benoemd: ontstaan uit de pure kracht en de 'samenwerklust' van de grootste Peelgemeente van Limburg. Ook de gemeente was erg blij met dit voorbeeld van 'gemeenschapsdenken'.

De primeur van het brood is zaterdag op de Rozenfeesten. Daar wordt het Horster product bij de officiële ontvangst 'gedoopt´. Nu het thema in teken staat van de samenwerking tussen Floriade en Rozenfeesten, kon dat bijna niet beter uitkomen. Voor het grote publiek is de Florian voor het eerst te proeven tijdens de Harmoniefeesten in september. Dan is het brood te koop bij bakkerij Derix en de verwachting is dat andere verkooppunten snel volgen. Allemaal bedoeld om de kracht van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas te laten zien.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie