It’s the most wonderful time

4-1-2018 door: Redactie
Het zit er op. De gourmetstellen kunnen de kast in en ook met de vuurpijlen en sterrenflitsers is het weer gedaan voor een jaar. De eerste kerstbomen staan al aan de straat en de niet-winnende decemberkalenders en ouderjaarsloten liggen weer keurig in de papierbak.

Op 2 januari vertrek ik vol goede moed voor een nieuw jaar (en nog een beetje oververmoeid van een zware jaarwisseling) naar kantoor. We mogen weer aan de bak, het normale leven is begonnen. Althans, dat denk ik even. Maar met het einde van de kerstperiode en het begin van een nieuw jaar, gaat toch echt de aftrap van carnaval gepaard. De van carnavaleske persberichten uitpuilende HALLO-mail herinnert me daar aan. Ik voel me meteen een beetje levendiger. Hier komt een prins uit, daar een boerenbruidspaar. Hier staat een pronkzitting op de planning, daar een liedjesmiddag. En als ik na het werk ‘mijn’ Melderslo binnenrijd, lacht het Vlaskoppen-bordje, waar ik blijkbaar al een hele tijd overheen keek, me toch echt tegemoet. Als ik mijn agenda bekijk, zie ik zelfs dat dit weekend mijn eerste carnavalsfeestje al voor de deur staat.

Mijn niet-Limburgse vrienden verklaren me voor gek. Dat doen ze trouwens in november al, als ik op de elfde de opening van het carnavalsseizoen vier. Zij vieren carnaval misschien een beetje, maar zéker niét vóór de officiële drie dagen. Ik heb de komende weken denk ik ieder weekend een beetje carnaval. Een geweldig vooruitzicht. Wat ben ik toch blij dat ik Limburgs ben en dat ik na de gezelligheid van kerst en oud en nieuw niet in een donker, zwart gat val. Want hoewel ik kerst ook heerlijk vind, ben ik toch blij dat ik me weer kan verheugen op mijn ‘most wonderful time of the year’.

Aniek

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie