Boerderij-ijs bij de Lummerick

16-8-2012 door: Redactie
Het ene moment zit de melk nog in de koe, twee uur later is het bolletjesijs. Familie Coenders van melkveebedrijf de Lummerick uit Melderslo waagde zich aan het ijsmaken. Nicole: “Er is niets verser dan boerderij-ijs: de melk komt van onze eigen koeien en er worden geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Puur natuur!”
maskTop
Boerderij-ijs bij de Lummerick
maskBottom

De familie Coenders melkt elke dag tachtig koeien en verzorgt daarnaast ook nog zeventig kalfjes. Nicole: “Ik zocht iets om voor mezelf te doen en dacht eerst aan een baan buitenshuis. Maar met melk kun je natuurlijk heel veel dingen doen en aangezien ik kok ben geweest leek ijs een goede uitkomst.”

De Zuid-Limburgse vindt het vreemd dat in deze regio bijna geen boerderij-ijs voorkomt. “Ik ben de markt gaan verkennen en heb toen uitgezocht wat we precies wilden. In Vught vonden we een boerderij waar we het ijs ontzettend lekker vonden. Deze mensen hebben ons geholpen met opstarten.” Een andere bijkomstigheid was de vrijheid om een ijskeuken te bouwen. “Nog niet zo lang geleden zijn we dit huis gaan bouwen en dus was er ruimte over voor een ijskeuken. Dat ging in één moeite door. We hebben twee weken proefgedraaid en dat ging eigenlijk erg goed. Vooral mensen uit het dorp zijn nieuwsgierig en we hebben alleen maar goede reacties gehad. We bieden inmiddels 21 smaken ijs.”

Niet alleen de volle, onbewerkte melk is vers: de fruitsmaken worden gemaakt met producten uit de regio. “Het aardbeien- en blauwe bessenijs wordt bijvoorbeeld gemaakt met streekproducten. De exotische vruchten komen niet uit de regio, maar die halen we biologisch verantwoord bij versboerderij De Gastendonk.”

Zondag 19 augustus is er een open dag voor het hele bedrijf. Nicole: “Er zijn rondleidingen op de boerderij en men kan gratis twee smaken boerderij-ijs proeven. Er komen verschillende stands die te maken hebben met ons bedrijf. Zo komt er een standje van Douven Blauwe Bessen, Dierenartsenpraktijk Horst, Loonbedrijf Heldens en Coenders Lottum. Voor kinderen is er een springkussen en de Peelkabouters komen schminken. Ook kunnen kinderen een boerderijbewijs halen: als ze goed opletten tijdens de rondleiding kunnen ze alle vragen in een boekje beantwoorden.”

“We zullen zien hoe het gaat lopen, wij hebben er in ieder geval zin in. Er zijn al verschillende mensen komen vragen of ze met familie-uitjes een rondleiding met koffie en een ijsje kunnen krijgen. Ook zijn er al vragen of we pauzeplek willen zijn tijdens een huifkartocht. We staan voor alles open. In de winter gaan we ook door met ijsmaken, dan kun je naar de Lummerick komen voor een heerlijke ijstaart.”

De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur. Boerderij de Lummerick is gelegen aan Herenbosweg 14 in Melderslo. Voor meer informatie kijk op www.boerderijdelummerick.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie