Sofie en Noortje schrijven boek

5-7-2018 door: Redactie
'Help, mijn zusje is irritant!’, is de titel van het boekje dat de Griendtsveense Sofie van den Munckhof en Noortje Hendriks samen hebben gemaakt. Een tweede deel is intussen ook al af en er zijn zelfs plannen voor een derde en vierde boek.
maskTop
Sofie en Noortje schrijven boek
maskBottom

Sofie (10) en Noortje (10) zijn vriendinnen en zitten bij elkaar in de klas op basisschool De Driehoek in Griendtsveen. Sofie schreef het boek en Noortje zorgde voor de tekeningen. Het idee voor een boek kwam van meester Robert. “Vorig jaar zat ik ook in groep 6”, vertelt Sofie. “Maar ik ben niet zo goed in rekenen en wilde zelf het jaar overdoen. Ik ben wel goed in taal en spelling, dus die lessen hoefde ik niet nog een keer te volgen. De meester kwam toen met het idee om een boek te schrijven. Ik lees zelf graag, vooral boeken met veel plaatjes. Het leek me heel leuk om zelf een verhaal te maken.”

De hoofdpersoon van het boek heet Nina. Zij heeft een heel irritant zusje genaamd Daantje. Laat nou het broertje van Noortje, Daan heten. “En die kan ik ook wel eens erg irritant zijn”, lacht Noortje. “Ik heb verder nog twee jongere broertjes, een jonger zusje en één oudere zus.” “En ik twee jongere zusjes en een oudere broer”, vult Sofie aan. Het verhaal is in de vorm van een dagboek geschreven. Nina vertelt wat ze allemaal mee maakt met haar zusje en haar vriendinnen op de middelbare school. “Ik wilde ook illustraties in het boek. Noortje kan heel goed tekenen en samen hebben we de tekeningen gemaakt.” Ze hebben ongeveer een half jaar aan het boekje gewerkt en er daarna drie exemplaren van laten drukken: elk eentje voor zichzelf en een voor de schoolbibliotheek.

Het tweede deel, met de titel ‘Help, mijn zusje neemt weer wraak!’, is intussen ook al klaar om gedrukt te worden. Aan het einde van het eerste boek komt het goed tussen Nina en haar zusje, maar in het tweede komen er toch weer problemen. “Ik heb ook al ideeën voor een derde verhaal”, zegt Sofie. Een vierde boek zou leuk zijn: “Maar ik weet nog niet waar dat over moet gaan.” En wat willen ze worden als ze groot zijn? Noortje ziet zichzelf later wel als eigenaresse van een winkel met kleding die ze zelf heeft ontworpen. Als het aan Sofie ligt wordt ze later schrijfster. “Of eigenlijk ben ik dat al.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie