Bloedheet

19-7-2018 door: Redactie
Hij wist van niks. Hij was in de ochtend opgestaan en zat nog in zijn pyjama televisie te kijken. Al joelend en roepend kwamen we binnen en sleurden wij hem weg van zijn familie. Fietsen zou hij, naar een bestemming niet bekend voor hem. Een duister pad? Misschien, waar hij zich hoe dan ook in gekleurde kledij op moest begeven.

Een hel was het. De brandende zon. Het oncomfortabele fietsgeval. De kreten en de blikken van de mensen onderweg. De wereld en zijn realiteit waren voor hem niet meer hetzelfde. Achterop zat Miep, een pittige jongedame die een strak regime voerde op dit fietsgeval. Trappen zou hij. Ze zeggen wel eens dat het leven alleen om de reis gaat, maar op dit exacte moment veranderde die gedachten voor hem voor altijd. Wat zou het ook, binnenkort legt hij zijn eigen leven aan banden en kan hij sowieso geen kant meer op.

Vandaag lag hij echter aan onze banden. Hij was geketend met ieder van ons. Met z’n allen stapten wij in een grote plastic bubbel. Twee teams werden gevormd, een bal werd opgeworpen en het ging los. Hier werd gevoetbald en we mochten onze mobiele sauna’s tegen elkaar aan beuken. Het eerste slachtoffer viel al snel, voor een verder vervolg: denk aan de openingsscène van ‘Saving Private Ryan’. We vielen bij de bosjes en opstaan werd steeds moeilijker.

Eenmaal terug thuis wisten we wat ons te doen stond. We zouden het vlees laten schroeien en verorberen in combinatie met goudgeel gerstenat. Hij ook, onze gekidnapte vriend, niet wetende wat hem verder nog te wachten stond. Een avond waarbij hij zijn eigen blonde jongens bij elkaar mocht schrapen. Ach, dat blijft altijd weer ontzettend leuk om mee te maken, zo’n vrijgezellendag.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie