'Blijven investeren in de samenleving'

4-1-2017 door: Redactie
In ’t Gasthoęs in Horst vond dinsdag 3 januari de nieuwjaarsreceptie van gemeente Horst aan de Maas plaats. Tijdens de receptie sprak burgemeester Kees van Rooij traditioneel zijn nieuwjaarstoespraak uit. De burgemeester sprak onder andere over de veranderende samenleving en de betrokkenheid van de inwoners hierbij.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

“Mensen zijn er voor elkaar”, aldus Van Rooij in zijn toespraak. Inwoners zetten zich in voor anderen en dat is van grote waarde vindt hij. Hij haalde de diverse samenwerkingsverbanden aan die in 2016 zijn ontstaan, zoals Afslag 10 in de Kasteelse Bossen. “Laten we blijven investeren in de samenleving en in de mensen.”

Volgens Van Rooij was 2016 een relatief rustig jaar voor Horst aan de Maas. Zaken die al op de agenda stonden werden afgehandeld. Internationaal gebeurde er echter wel veel, zoals de Brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS. “Laten we ons in 2017 niet gek maken door al die internationale ontwikkelingen en vooral door blijven bouwen aan versterking van onze samenleving”, hield hij de aanwezigen voor. Hij verwacht dat in 2017 de regionale samenwerking nieuwe impulsen krijgt. “We werken al op veel terreinen samen”, aldus de burgemeester. Hij hoopt daarom dat in het komende jaar mensen meer bereid zijn om “verder over de heg te kijken”. “Onze gemeente staat daar in ieder geval voor open en is bereid initiatief te nemen.”

Tijdens de receptie waren er diverse muzikale optredens van onder meer de Koninklijke Harmonie van Horst en Joep van Wegberg. Math Craenmehr sloot de bijeenkomst af met het zingen van het Limburgs volkslied, gevolgd door dat van Horst aan de Maas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie