Beste golfspeler Horst aan de Maas gezocht

2-8-2012 door: Redactie
De mooiste afslag van Hayke uit Tienray, toch een verkeerde golfclubkeuze van Jack uit Meterik of de lage handicap van Riet uit Sevenum. Deze en nog veel meer factoren zijn gespreksonderwerp in de strijd om de titel beste golfer van Horst aan de Maas. Het evenement vindt plaats op zondag 2 september op golfcomplex De Golfhorst in America en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door vriendengroep Net Neet.
maskTop
Beste golfspeler Horst aan de Maas gezocht
maskBottom

“Voorheen streden de golfers uit gemeente Horst tegen elkaar, maar sinds de fusie van de gemeente tot Horst aan de Maas kunnen alle golfers van de zestien kerkdorpen deelnemen.” Het toernooi vond zeven keer achter elkaar plaats en de laatste keer was in 2010. “De toenmalige organisatie heeft ons gevraagd om het toernooi nieuw leven in te blazen. Dat willen we zeker doen, maar we zijn tegelijkertijd op zoek naar nieuwe kartrekkers. Deze hebben wij gevonden in een kleine groep enthousiaste golfers van vriendengroep Net Neet, Marc Lenssen en Marcel Jacobs hebben de organisatie op zich genomen”, zegt Derk Jolles, baanmanager van golfcomplex De Golfhorst in America.

Elke golfer die meedoet aan het toernooi is in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). “Afhankelijk van je handicap, krijg je een maximaal aantal slagen per hole. Heb je minder slagen nodig, dan verdien je punten. Een professional met handicap 0 krijgt minder slagen, dan een speler op een lager niveau, die bijvoorbeeld handicap 23 heeft. Hierdoor kun je het als amateur opnemen tegen een professional en nog winnen ook”, aldus Marcel. “Een professional speelt met handicap 0. Tot handicap 18 behoor je tot de betere spelers, speel je daarboven tot en met handicap 36, dan ben je een gemiddelde speler. Wereldwijd gezien speelt het gros van de golfspelers met handicap 20 tot 30”, aldus Marc.

In de gemeente Horst aan de Maas zijn er vier- tot vijfduizend mensen die golfen. “Het leuke aan het spel is dat je niemand anders de schuld kunt geven als je niet goed speelt. Bij een partijtje voetbal ben je de man van de wedstrijd als je een slechte dag hebt, maar toch de winnende goal maakt. Bij golf is iedere bal belangrijk”, zegt Derk. “Het is een compleet spel met alles erop en eraan. Bij een toernooi over achttien holes maak je niet alleen een flinke wandeling van zes kilometer, je bent ook mentaal zeer alert. Je moet bij iedere slag een keuze maken. Het spelletje is ook leuk omdat je tegen elke tegenstander van ieder niveau kunt spelen. Rekening houdend met de handicaps kun je op punten van iedere tegenstander winnen”, zegt Marc.

Aan de golfsport kleefde lange tijd het imago van ‘in een apepakkie lopen’, alleen toegankelijk voor de allerrijksten der aarde of zoals Youp van ’t Hek het ooit grappig verwoordde: ‘Hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal’. “Niets van dat alles is waar, de golfsport is er tegenwoordig voor iedereen. Het klopt dat het van oorsprong een sport is voor voornamelijk gepensioneerden, maar tegenwoordig zijn ook kinderen vanaf 4 tot 5 jaar welkom. Hiervoor organiseren we speciale trainingen. Het is een sport voor jong en oud”, aldus Derk. “In Engeland speelt iedereen golf. In Nederland gaat het nu steeds beter. Maar ook voor golf geldt: je moet het leuk vinden, anders moet je het niet doen.”

Het Horst aan de Maas golftoernooi is op zondag 2 september 2012 en alle inwoners en oud-inwoners van Horst aan de Maas in het bezit van een GVB mogen meedoen. De golfers strijden om de titel ‘Beste golfspeler van Horst aan de Maas’ en ontvangen daarbij een wisselbeker. De spelers worden vanaf 09.00 uur verwacht en de wedstrijden beginnen om 10.00 uur. De prijsuitreiking is om 15.00 uur. Aan het evenement zijn kosten verbonden, maar hiervoor krijgen ze onder andere koffie of thee, gebak, een lunchpakket en een aantal consumpties. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar de organisatie horstaandemaasgolf@ziggo.nl

Disclaimer | CopyrightŠ 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie