Bejaardentehuis voor katten

28-6-2012 door: Redactie
Camping en kattenpension ’t Rouweelse Veld in Kronenberg opent op zondag 1 juli een seniorenafdeling voor katten. Eigenaren Wietje (53) en Piet (59) Selen hebben na een herindeling van het zes jaar oude pension, een ruimte gecreëerd waar bejaarde katten kunnen verblijven.
maskTop
Bejaardentehuis voor katten
maskBottom

Toen kattenliefhebster Wietje zes jaar geleden door haar nicht werd aangesproken om een kattenpension te openen, vond ze het meteen een goed idee. Wietje en Piet bouwden hun leegstaande varkensstal om tot een pension. Hier kunnen katten naartoe gebracht worden als de baasjes bijvoorbeeld op vakantie gaan, moeten werken of in het ziekenhuis liggen.

“We hadden vaker ideeën over wat we met deze stal moesten doen, maar toen we dat idee hoorden, wisten we dat het bij ons paste”, vertelt Wietje. Het pension biedt plaats voor veertig katten. De oudere katten verbleven tot nu toe bij de jongere katten, maar Wietje kwam er al snel achter dat het niet werkte. “De oudere katten vinden het niet fijn om in een groep te zitten waar ook jongere katten zitten. Het moet allemaal niet te druk worden. Ze hebben ook meer verzorging nodig. Zodoende hebben we de ruimte nu anders ingedeeld, zodat we de katten apart kunnen zetten”, legt ze uit.

De seniorenafdeling is niet alleen voor katten die ouder dan twaalf jaar zijn. “Er zijn ook mensen die een kat hebben, maar bijvoorbeeld veertig uur in de week werken of alleenstaand zijn. Hierdoor is de kat heel veel alleen. Dan is het voor de kat ook fijn dat ze op de seniorenafdeling terecht kan, want ze zijn het niet gewend dat er mensen en andere katten lopen. Als de thuissituatie heel rustig is, kunnen ze in de seniorafdeling verblijven.”

Het kattenpension is niet alleen in Horst aan de Maas bekend. “Katten die hier naartoe komen, komen van Eijsden tot Grou en van Gorinchem tot Moskou. We hebben katten uit het hele land en ook uit Duitsland”, vertelt Piet. Door deze bekendheid in het hele land is het vooral in de vakantieperiode erg druk, maar tijdens deze periode staan ze er niet alleen voor. “Ons buurmeisje Lisa is vanaf het eerste moment dat we open waren erg enthousiast. Ze helpt in het hoogseizoen altijd mee. Ze is een volleerde kracht”, vertelt Wietje trots.In de seniorenafdeling is plaats voor maximaal tien katten. “Mocht het een groot succes worden, dan moeten de katten op de wachtlijst. Vol is vol.” Voor meer informatie over het seniorenpension, kijk op www.rouweelseveld.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie