Basisschool Megelsheim deelt cheque uit

5-7-2012 door: Redactie
Dit schooljaar hebben de kinderen van basisschool Megelsheim uit Meerlo zich ingezet voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Afgelopen vrijdag konden ze de opbrengsten van hun inspanningen presenteren.
maskTop
Basisschool Megelsheim deelt cheque uit
maskBottom

Begin mei bracht juffrouw Martine een bezoekje aan de kleutergroepen. Ze legde de kinderen uit wat de ziekte van Duchenne is. Ook vertelde ze over Roy Leenders, die zelf de ziekte van Duchenne heeft, en wat ze kunnen doen om te helpen. De kinderen konden deelnemen aan een sponsorloop en zoveel mogelijk sponsors verzamelen. Groep 1 en 2 waren erg enthousiast en hadden al mooie tekeningen gemaakt voor Roy, die ze ook aan hem hebben overhandigd.

In de groepen 3 tot en met 8 werd voorlichting gegeven door Roy zelf, door Marcel van der Vorst die fietst als Duchenne Hero en door juffrouw Martine. De kinderen waren erg onder de indruk, zeker van Roy. Roy zit in het dagelijks leven in een elektrische rolstoel en zijn spierkracht wordt steeds minder. Toch wilde hij juist duidelijk maken wat hij ondanks zijn ziekte nog wel kan. Hierbij maakt hij volop gebruik van zijn elektrische robotarm, wat voor de kinderen erg indrukwekkend was.

Op donderdag 31 mei vond de sportdag bij sportpark Bergsbos in Meerlo plaats. De kinderen hebben hun best gedaan en flink wat rondes gerend. Op vrijdag 29 juni, op de laatste schooldag voor de zomervakantie, werd het bedrag dat de kinderen bij elkaar hadden gerend bekendgemaakt. De leerlingen konden een cheque van maar liefst 3.243,86 euro aan Roy Leenders overhandigen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie