Backstage bij opnames lipdub Dendron

15-6-2012 door: Redactie
Een mummie, een zwaardgevecht en gitaren in de gangen: het Dendron College stond vrijdagochtend 15 juni even op z’n kop. De leerlingen van het derde leerjaar havo en vwo namen in samenwerking met cultureel projectbureau Witgoed en van Bontewas een lipdub op.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Toen de leerlingen van havo- en vwo-3 dit jaar hoorden dat ze geen musicaldagen zouden krijgen, haalden ze uit protest honderden handtekeningen op. Dit resulteerde in het feit dat docent kunstvakken Jolanda Nabben contact opnam met Pieter-Nic van den Beuken van Witgoed en van Bontewas. Samen besloten ze tot het opnemen van een lipdub op 'Rush of Life' van Van Velzen.

Een lipdub is een videoclip waarin een grote groep mensen een liedje playbacken. De videoclip wordt in één lang shot opgenomen en zweeft langs leerlingen die verrassende dingen doen. De leerlingen kregen allemaal een paar seconden liedje toegewezen en mochten daarin iets laten zien.

Anouk en Meike (allebei 15) doen een 'backcrack', een turnbeweging waarbij ze met z'n tweeën een soort flikflak doen. "Gezien op YouTube. Toen hebben we het onszelf aangeleerd", vertelt Anouk. "Iedereen kan wel iets creatiefs, dus er zijn veel verschillende dingen." Zo is er een gang waar vliegtuigjes je om de oren vliegen, is er een bruiloft en fietsen er mensen door de school. "In het begin was niemand heel enthousiast. En het liedje vonden we ook niet leuk. Maar als je meegaat in de sfeer is het leuk", zegt Meike. "En het liedje wordt na 100 keer ook wel leuk."

Michelle (14) en Leah (15) lopen helemaal omwikkeld in wc-papier. "Wij wisten nog niet wat we gingen doen vanochtend. Toen hebben we dit maar gedaan", lachen de mummies. Gido (15) doet een salto achterover in beeld. "Ik doe sinds kort aan freerunnen. Binnen de school kan je niet meer doen dan een salto, maar dat is wel leuk", vertelt hij vanachter zijn opplaksnor. "Je moet wel lang wachten, maar het is wel echt leuk. Jammer dat sommige jongens zich te stoer voelen om echt mee te doen."

Ondertussen is de eerste poging opgenomen. "Te gek", vindt Pieter-Nic. "Wel jammer dat er leerlingen van andere klassen doorheen lopen. Die moeten dan ook meedoen!" Jolanda gaat bij een van de knelpunten staan om overige leerlingen tijdens de shoot tegen te houden. In het begin protesteren ze een beetje, maar zodra de camera langsloopt, staan ze allemaal mee te klappen. "Ik wil ook een lipdub", zegt een meisje uit de eerste.

Roel van Velzen reageerde via Twitter: "Supergaaf! 200 leerlingen van het Dendron College in Horst hebben een libdub gemaakt op 'Rush'. Wàt 'n werk!" Het filmpje is te bekijken via http://youtu.be/EYXeFSWR9p8 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie