BVB Substrates investeert vooruit op Floriade

28-6-2012 door: Redactie
Guido Linders is commercieel directeur van Euroveen BV, onderdeel van BVB Substrates in Grubbenvorst. Met een eigen paviljoen presenteert het bedrijf zich op de Floriade. “Met onze deelname laten we zien wat de regio te bieden heeft”, zegt Linders.
maskTop
BVB Substrates investeert vooruit op Floriade
maskBottom

“Op het moment dat we bij BVB Substrates vernamen dat de Floriade naar onze regio kwam, hebben wij de ontwikkelingen op de voet gevolgd”, vertelt Guido Linders. “Op een gegeven moment hebben wij besloten om mee te doen. We hebben onze plannen gepresenteerd aan de directie van de Floriade en nu staan wij op de expo met ons eigen paviljoen.” BVB Substrates is specialist op het gebied van potgrond. “Bij Euroveen in Grubbenvorst concentreren wij ons vooral op de productie en ontwikkeling van dekaarde voor de champignonteelt.

Onze deelname aan de Floriade is vooral bedoeld om te laten zien wat de tuinbouwsector in de regio zoal te bieden heeft. Wij proberen op deze manier een kruisbestuiving tussen de regionale bedrijven en de verschillende segmenten waarin BVB Substrates opereert te bewerkstelligen.”

Linders vindt dat de organisatie van de Floriade, ondanks aanloopproblemen in het begin, het goed voor elkaar heeft. “Probeer maar eens in één keer een bedrijf met 300 werknemers in korte tijd uit de grond te stampen en het dan meteen perfect te laten draaien.

Aanvankelijk werd door ondernemers uit de regio met scepsis naar de Floriade gekeken. Ik vind dat je het moet omdraaien. De Floriade biedt ondernemers een platform waar je met trots kunt laten zien wat de regio op het gebied van tuinbouw te bieden heeft.

Door deel te nemen aan de tuinbouwtentoonstelling investeer je vooruit, hoewel dat natuurlijk niet gemakkelijk is in deze moeilijke tijden.” Toch denkt Linders dat er juist nu kansen zijn voor de tuinbouw.

“We moeten vooral jongeren stimuleren en interesseren voor de groensector. Vandaar dat het mooi is om te zien dat zoveel scholen ons paviljoen op het Education and Innovationpark van de Floriade bezoeken. Wat dat betreft zijn de organisatoren in hun opzet geslaagd.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie