Autocross verplaatst naar 28 maart

25-3-2010 door: Redactie
Door aanhoudende regenval van afgelopen zaterdagnacht, kon de geplande autocross aan het Peeldijkje in Horst op zondag 21 maart niet doorgaan. AutoCrossClub ‘De Paradijsracers’ uit Melderslo, verantwoordelijk voor de cross, heeft deze nu verplaatst naar zondag 28 maart. Het Peeldijkje is vanaf de Herenbosweg van 09.30 tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Aanvang wedstrijden: 11.30 uur.
De baan veranderde na hevige regenval in een modderpoel en maakte racen onmogelijk

Ondanks de slechte gesteldheid van het terrein en de afgelasting van de crosswedstrijden kon er bij de organisatie toch nog een lachje af. “Natuurlijk is het niet doorgaan van de wedstrijden vervelend. Als er wel gereden zou worden, zouden we het terrein helemaal kapot rijden en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

De coureurs hebben, ondanks de afgelasting van afgelopen zondag, er een goed gevoel aan overgehouden. Alle 48 autocrossers kregen namelijk van verhuurbedrijf Lumar een brandwerende crossoverall gesponsord. En daarmee eindigde de dag toch nog zonnig voor de coureurs,” laat secretaris Ferry Verberne van Auto Cross Club (ACC) De Paradijsracers weten.

Op zondag 28 maart vindt onder auspiciën van de ASUZ (Auto Sport Unie Zuid), het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar plaats aan het Peeldijkje. Maar liefst zes rijders van De Paradijsracers nemen hieraan deel. Verder strijden de crosskarts, toerwagens, sprintklasse tot 2000cc, sprintklasse boven 2000cc, keverklasse tot 1600cc, sportklasse plus, standaardklasse tot 2000cc om het kampioenschap van de ASUZ. Ook verschijnen er gastrijders aan de start en rijders in de balkenklasse en de ‘Melderse Balkenklasse’. In totaal doen 34 auto’s uit Melderslo mee aan de wedstrijden. De baan waarop gestreden wordt heeft een lengte van 650 meter.
Voor meer informatie zie: www.paradijsracers.nl

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie